Wonen in een boerderij: de voor- en nadelen

Huis
Wonen in een boerderij: het heeft verschillende voordelen.
Wonen in een boerderij: het heeft verschillende voordelen. (Foto: Adobe Stock)

Wie droomt er nu niet van leven op de boerderij? Wij hebben de voor- en nadelen op een rijtje gezet!

Wonen in een boerderij: het heeft verschillende voordelen. Je zit middenin de natuur, hebt alle ruimte én geen last van de buren. Voor de deur ligt een groot stuk grond. Ideaal als je dieren wilt houden of graag bezig bent in de tuin. Boerderijen staan vaak op het platteland of aan de rand van een dorp of stad. Hecht je veel waarde aan gezelligheid in de buurt? Dan is een boerderij aan de rand van een dorp of stad een goede keuze.


Wonen in een boerderij

De ruime ligging is niet het enige voordeel van wonen in een boerderij. Kinderen vinden het ook fantastisch. Ze kunnen namelijk de héle dag buitenspelen. Wanneer je dieren wilt houden (zoals kippen, schapen of paarden), kunnen de kids ook een handje helpen met voeren en verzorgen. Goed voor hun ontwikkeling! Op het platteland ben je goedkoper uit dan wanneer je een huis in de stad koopt. Je hebt dus meer waar voor je geld. 


Nadelen wonen in een boerderij

Er kleven ook nadelen aan wonen in een boerderij. Zo heeft een boerderij meer onderhoud nodig dan een rijtjeshuis. Je hebt meer kamers en dus extra schoonmaakwerk. Houd dan ook rekening met de onderhoudskosten. 

Daarnaast heb je bij een boerderij soms een slechte verbinding naar de stad. Er zal in elk geval geen tramhalte voor de deur staan. Een auto is dan ook een must! Als je kinderen ouder worden, willen ze graag met hun vrienden afspreken. Een afgelegen boerderij is dan geen ideale uitvalsbasis

Neem voor meer wooninspiratie een kijkje op de Facebookpagina van Rodi Wonen!