Drukte in huis? Zó creëer je een plek voor jezelf

Huis
Wij geven tips om een fijne plek voor jezelf te creëren!
Wij geven tips om een fijne plek voor jezelf te creëren! (Foto: Adobe Stock)

Een gezin is heel gezellig, maar soms wil je even niks (of niemand) aan je hoofd. Herkenbaar? Wij geven tips om een fijne plek voor jezelf te creëren!

Ten eerste is het goed om te weten wanneer jij je helemaal ontspannen voelt. Is dat tijdens een lange douche? Wanneer je met een kopje thee rustig een boek kunt lezen? Of wanneer je ‘s avonds in de tuin van het zonnetje geniet? Probeer deze momenten vaker voor jezelf te creëren. Dat doe je zo!

Drukte in huis? Zó creëer je een plek voor jezelf!

Tover een douchebeurt om tot een héérlijk spa-momentje. Zet je favoriete playlist op, prepareer de badkamer met lekkere geurkaarjes en verwen jezelf met een scrub en gezichtsmasker. Heb je thuis een bad? Dat is helemaal ideaal om even he-le-maal tot ontspanning te komen! Koop een lekkere bruisbal (die van Lush zijn erg leuk), zet een wijntje klaar en leg een zacht handdoekje achter je hoofd. Hmmm... ontspannen maar!

Richt een ‘relax-ruimte’ in

Wanneer je graag rustig een boek leest, kun je het beste wachten tot de kids op bed liggen of wanneer je partner even de deur uit is. Je kunt ook een aparte ‘relax-ruimte’ inrichten, met een fijne fauteuil, leeslamp en bureau. Ook handig: een mini-fridge met lekkere drankjes en wat snacks. Laat je gezin weten dat wanneer je in deze ruimte zit, je even niet gestoord wilt worden. Ideaal om ongestoord die laatste paar hoofdstukken uit te lezen!

Ontspannen in de tuin

Relax je graag in de tuin? Creëer hier dan een lekker comfortabel zitje, waar je volledig kunt ontspannen. Een wijntje, wat tapasjes erbij... ideaal! Dit zitje kun je in de voortuin plaatsen, maar ook in de achtertuin. Kies een plek uit waar jij ongestoord kan zitten; ook in de late uurtjes. 

Neem voor meer wooninspiratie een kijkje op de Facebookpagina van Rodi Wonen!