Woontrend: robuuste meubels

Huis
Robuuste meubels zijn on trend in 2022!
Robuuste meubels zijn on trend in 2022! (Foto: Adobe Stock)

Bij Rodi Wonen delen we wekelijks de nieuwste trends binnen de woon- en lifestylewereld. Deze keer: robuuste meubels zijn on trend in 2022! 

Perfecte meubels waar geen deukje of krasje aan te pas komt zijn uit. In 2022 mag het een stúk robuuster in jouw interieur! Kortom: meubels en accessoires die een verweerde look hebben. Alsof dat nieuwe tafeltje er al járen staat. Bij deze trend horen grove items, gemaakt van hout, staal of metaal. Dankzij de robuuste look krijgt je interieur een stoere, vintage uitstraling. 

Eén manier om je meubels een robuuste uitstraling te geven, is distressen (ofwel: doorschuren). Wil je dat ene tafeltje een likje verf geven, waardoor het er vintage uitziet? Dan kun je de verflaag doorschuren. Krijtverf is hiervoor de beste keuze. Dit creëert een stoere uitstraling!

Nieuwsgierig? Wij hebben een selectie van de mooiste robuuste meubels gemaakt. Laat je inspireren!

Dit stoere tv-meubel is gemaakt van oud, gerecycled hout. De handgrepen zijn gesmeed. Het grove oude hout komt uit de laadbakken van afgedankte vrachtwagens in India. Door jarenlang intensief gebruik heeft het hout een doorleefde look gekregen. Een eyecatcher! Je shopt ‘m hier

Hoe tof is deze robuuste spiegel, in vorm van een stalraam? Een uniek én origineel item, dat je niet snel in andere interieurs tegenkomt. Je shopt ‘m hier.


Deze robuuste bank met de naam ‘Medina’ is gemaakt van sterk ecoleder. Lekker duurzaam én comfortabel. Je shopt ‘m hier

Een stoere lamp maakt je interieur af. De Hanglamp Duisburg van LABEL51 is groot, zwart en geïnspireerd op de ouderwetse fabriekslamp. Je shopt ‘m hier.

Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Facebookpagina van Rodi Wonen!