Interieurtip van Suus: opvallende wand

Huis
Susan Rietveld, interieurstyliste Stuff&Styling.
Susan Rietveld, interieurstyliste Stuff&Styling. (Foto: Suzanne Wenning)

Susan Rietveld is interieurstyliste en eigenaresse van Stuff&Styling. Op Rodi Wonen deelt Susan regelmatig de fijnste interieurtips. Deze keer laat de expert zien hoe je met weinig budget een opvallende wand creëert!

Opvallende wand in huis

Susan: “Eerder schreef ik al dat less not (any)more is. Kleur en overdaad mogen weer! Je ziet tegenwoordig veel nieuwe mogelijkheden voor wandbekleding. Denk aan wandpaneling in alle soorten en maten, bijzondere stucmethoden en 3D behang. Al deze voorbeelden zijn prachtig, maar prijzig.

Ik heb dan ook een leuke budgettip voor een bijzondere wand. Maak je eigen muurtekening! Nu denk je misschien ‘dat kan ik echt niet’, maar het is eenvoudiger dan je denkt. Ik heb het in opdracht mogen doen. De kantoorruimte van een uitgever van vakantiewebsites mocht wel een verhaal krijgen, dus ik bedacht een lijntekening met allemaal vakantiegangers. 

Met een beamer heb ik de tekening op de wand geprojecteerd en daarna overgetrokken. Deze lijntekening heb ik gemaakt met verfstiften. Ze zijn er in verschillende puntdiktes en lijken op een permanente marker. Superhandig! De stiften zijn te koop in hobbyzaken en online.


Susans lijntekening in de kantoorruimte van een uitgever van vakantiewebsites. Beeld: Stuff&Styling

Opvallende wand tips

Ook leuk is een Picasso lijntekening, zoals hieronder te zien. Het voorbeeld is een draadkunstwerk van Etsy. (https://www.etsy.com/nl/listing/1156490643/pablo-picasso-abstracte-woonkamer-kunst)


Een ander voorbeeld is een Picasso kunstwerk op je wand, te zien op onderstaande foto. Je kunt restjes verf gebruiken voor het inkleuren. Dan gebruik je automatisch de kleuren die al in je huis voorkomen én ben je duurzaam bezig. Je kunt ook wat verftesters kopen die je in veel bouwmarkten vindt. Durf je het aan?”


Picasso op de wand. Beeld: Pinterest

Meer inspiratie? Yes!

Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Instagram van Rodi Wonen, of volg ons op Facebook!