Woontrend: art deco

Huis
Art deco zie je terug in de bekende film 'The Great Gatsby'.
Art deco zie je terug in de bekende film 'The Great Gatsby'. (Foto: Adobe Stock)

Bij Rodi Wonen delen we regelmatig de nieuwste trends binnen de woon- en lifestylewereld. Deze keer: ontdek de kleurrijke woontrend art deco!

De woonstijl art deco begon in de jaren twintig en dertig in Frankrijk. De eclectische stijl werd gekenmerkt door rijke kleuren, geometrische vormen en elementen van hoge kwaliteit. Het detailwerk was decadent: denk aan weelderige print, goud- en zilveraccenten en spiegelende oppervlakken. Je ziet het terug in de bekende film The Great Gatsby. Art deco bevat ook elementen uit Zuid-Amerika, Afrika en Azië.

Art deco woontrend


Momenteel is art deco nog steeds een geliefde woontrend én een symbool voor luxe en glamour. Geef je interieur een vleugje roaring twenties magie en ontdek hoe je art deco in jouw woning kunt toepassen. Wij hebben een paar mooie items op een rijtje gezet. 

1. Art deco fauteuil

Deze luxe, handgemaakte fauteuil Mila is geïnspireerd door de vorm van een schelp. Een echte eyecatcher voor elk interieur! De fauteuil is van hoge kwaliteit met fijn zitcomfort door het schuim waarvan de zitting is gemaakt. Door de velours stof is de stoel zacht en glanzend. De perfecte plek om in uit te rusten na een lange dag! Je shopt de fauteuil hier.

2. Art deco lamp

Deze Pallon - ofwel verlichting met een luxe karakter - is door de blauwe kleur van het glas in combinatie met het goud en messing een plaatje om te zien! De glazen bol is gemaakt van oceaanblauw gekleurd glas. Tip: kies voor een decoratieve lichtbron met gouden filament voor een extra mooi lichteffect. De Pallon is dimbaar met een externe dimmer en staat prachtig in de woonkamer, slaapkamer, kinderkamer of in de hal. Je shopt de lamp hier


3. Art deco behang

Dit prachtige, elegante behangontwerp brengt een klassieke kleurencombinatie samen: marineblauw en metallic-koper. Perfect voor een subtiel en toch uniek art deco interieur. Dit behang, met zijn bijzondere textuur, laat elke kamer van jouw huis tot leven komen. Je shopt het behang hier.


4. Art deco lichtpuntje

Mooi, deze decoratieve lichtbron met minimalistisch stalen frame. Om nog meer sfeer te creëren is de lamp dimbaar met een externe dimmer. Wees trendsetter en verlicht je woning of kantoor in art deco stijl! Deze plafondlampjes kunnen alle kanten op schijnen. Je shopt de lamp hier.

Meer inspiratie? 

Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Instagram van Rodi Wonen, of volg ons op Facebook!