Zolder inrichten: 5 leuke én originele ideëen

Huis
Tover de zolder om tot een ruimte waar jij graag doorbrengt!
Tover de zolder om tot een ruimte waar jij graag doorbrengt! (Foto: Adobe Stock)

De zolder is vaak een onderbenutte ruimte in huis. Het wordt vaak gebruikt als opslagruimte of extra slaapkamer voor gasten. Herkenbaar? Wij delen 5 leuke én originele ideeën om jouw zolder in te richten. 

Als je jouw zolder leuk inricht, is de kans groot dat je er vaker met liefde tijd doorbrengt. De zolder is dan ook een perfecte plek om jezelf even terug te trekken! 

Zolder inrichten idee 1

- Een kunstzinnige, creatieve ruimte. Heb je altijd al gedroomd van een eigen plek om te schilderen, tekenen of andere creatieve hobby’s uit te oefenen? Maak van je zolder een creatieve ruimte! Zorg voor voldoende licht, opbergmogelijkheden voor materialen en maak de ruimte comfortabel, zodat je echt zin krijgt om hier lekker creatief aan de slag te gaan. 

Zolder inrichten idee 2

- Transformeer je zolder in een gezellige thuisbioscoop. Installeer comfortabele stoelen, een projector of groot televisiescherm. Vergeet ook niet een goede geluidsinstallatie en geluidsabsorberende materialen voor de ultieme filmervaring. Voeg wat popcorn en drankjes toe en je hebt je eigen mini-bioscoop!

Zolder inrichten idee 3

Een yoga- of meditatieruimte. Creëer een heerlijk ontspannen ruimte op zolder, waar je kunt mediteren en yoga-oefeningen kunt doen. Deze ruimte richt je leuk in met rustgevende kleuren, oosterse kussens en accessoires en kaarsen. Straks heb jij een héérlijke plek om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijkse leven!

Zolder inrichten idee 4

- Ben je een boekenliefhebber? Maak van je zolder een bibliotheek. Deze richt je in met comfortabele leesstoelen, boekenplanken en een gezellige leeshoek. Of je nu gek bent op fantasy, psychologie of thrillers: een minibieb is een ideale ruimte om te ontsnappen in de pagina’s van je favoriete boeken!

Zolder inrichten idee 5

Wil je graag in alle rust thuiswerken? Maak van de zolder een stijlvol thuiskantoor. Kies voor een ergonomisch bureau, goede verlichting en voldoende opbergruimte. Zo houd je de boel goed georganiseerd. 

Met deze leuke ideeën tover je de zolder om tot een ruimte waar jij graag tijd doorbrengt. Laat je creativiteit de vrije loop en maak er iets moois van. Happy decorating!

Volg ons op Instagram

Benieuwd hoe je jouw interieur elke dag een stukje mooier kunt maken? Lees onze andere artikelen en volg Rodi Wonen op Instagram en via Facebook!