DIY: winterdecoraties voor in huis

Huis
Maak zelf je winterdecoraties met deze leuke tips!
Maak zelf je winterdecoraties met deze leuke tips! (Foto: Pexels)

Haal de magie van de winter naar binnen met deze eenvoudige én creatieve DIY winterdecoraties. Ideaal als het buiten guur weer is, en je zin hebt om binnen lekker te knutselen!

Nieuwsgierig? Lees hier onze 5 DIY’s! 

DIY Winterdecoratie

1. Sneeuwvlok raamdecoraties: knip sneeuwvlokken uit wit papier en bevestig ze aan de binnenkant van je ramen. Als het zonlicht erdoor schijnt, creëer je een leuk winters effect. Voeg wat glitters toe voor een extra vleugje magie! 

Benieuwd hoe je dit aanpakt? Bekijk de onderstaande video. 


2. Pompoen sneeuwpop: stapel drie verschillende maten pompoenen op elkaar (de grootste onderaan, kleinste bovenaan) en schilder ze wit. Voeg een sjaal, hoed en knopen toe en je hebt een leuke sneeuwpop voor binnen!

Een sneeuwpop van pompoenen.


3. Hergebruikte glazen potten: verzamel lege glazen potten en vul ze met een laagje kunstsneeuw. Plaats een theelichtje in het midden voor schitterende lichtpuntjes. Je kunt ook een decoratief kerstmannetje en kerstboompje in de potjes zetten, of ze versieren met winterse stickers.

Een winterwonder-tafereeltje! 


Winterdecoratie DIY

4. Gebreide kussenhoes: geef je kussens een winterse make-over door oude gebreide truien te recyclen. Knip de trui op maat en naai de randen dicht. Schuif je kussens erin voor een gezellige en winterse uitstraling!

Brei een kussenhoes 


5. Dennentakken krans: maak een eenvoudige krans van dennentakken door ze rond een metalen ring te binden. Voeg linten, bessen of kleine kerstballen toe voor een feestelijke touch. Hang de krans aan de deur of gebruik ‘m als muurdecoratie. 

Een mooie DIY-krans voor aan de deur


Met deze snelle én budgetvriendelijke tips maak je van jouw huis een winterwonderland. Veel knutselplezier! 

Volg ons op Instagram

Benieuwd hoe je jouw interieur elke dag een stukje mooier kunt maken? Lees onze andere artikelen en volg Rodi Wonen op Instagram en via Facebook!