Met deze tips tover jij je woonkamer om tot een moderne ruimte.
Met deze tips tover jij je woonkamer om tot een moderne ruimte. (Foto: Aangeleverd)

Zo creëer je de mooiste moderne woonkamer

Partnerbijdrage

Een moderne woonkamer straalt rust en luxe uit. Geen wonder dat deze stijl zo populair is. Droom jij ook al enige tijd van een prachtige moderne inrichting, maar weet je niet hoe je dit moet aanpakken? Lees dan onderstaande tips!

De basis: neutrale kleuren

Een modern interieur begint bij het kiezen van een neutrale kleur, zoals grijs, wit of zwart. Schilder niet alleen je muren in de gekozen kleur, maar kies ook voor grijs, wit of zwart deurbeslag en witte, grijze of zwarte meubels en accessoires. Laat bij voorkeur één kleur het vaakst terugkomen en gebruik andere neutrale kleuren om accenten te leggen. Zo krijg je het mooiste resultaat!

Zorg voor ruimtelijkheid 

Een moderne inrichting moet ruimtelijk en open zijn. Daarom wordt er vaak gekozen voor slechts één leefruimte. Daarin bevindt zich zowel de woonkamer als eetkamer en keuken. Natuurlijk heeft niet iedereen evenveel zin, tijd of geld om de indeling van zijn woonkamer te veranderen.

Vind jij deze aanpassing ook te drastisch? Dan zijn er nog andere manieren waarop jij je interieur er ruimtelijk uit kan laten zien. Door te zorgen voor veel natuurlijke lichtinval bijvoorbeeld. Grote ramen zijn daarvoor ideaal. Maar als je deze niet hebt, kun je ook veel lampen met een koele lichttemperatuur voorzien. Daarnaast is het een goed idee om de vloer van je woonkamer te laten doorlopen naar de andere ruimtes. Zo oogt je woonkamer groter.

Designmeubels zijn onmisbaar 

Designmeubels zijn een must voor een moderne inrichting, omdat deze zorgen voor een luxueuze sfeer. Natuurlijk zijn designmeubels niet goedkoop, maar ze zijn van uitstekende kwaliteit en daarmee een slimme investering. Wil je toch liever niet te veel geld uitgeven aan designer items? Da kun je voor slechts één designmeubel kiezen, zoals een designzitbank of -fauteuil. 

Raamdecoratie is belangrijk

Neutrale kleuren en strakke vormen geven je interieur een moderne feel. Maar het is minstens even belangrijk om op de details te letten. Kies dus ook voor hippe raamdecoratie. Er zijn verschillende soorten die bij deze stijl passen. Wil je warmte in je woonkamer brengen? Kies dan voor linnen of katoenen gordijnen. Mag het voor jou wat stoerder zijn? Dan zijn aluminium jaloezieën beter. 

Een unieke blikvanger 

In een moderne woonkamer wordt er ook vaak voor een opvallende eyecatcher gekozen. Dit kan een meubel, muur of accessoire zijn in een opvallende kleur of vorm. Als je een blikvanger toevoegt, zorg je voor een vleugje speelsheid en wordt je interieur nog boeiender. 

Geef je interieur in no-time een moderne look. Door voor een neutrale kleur te kiezen en ruimtelijkheid te creëren, zorg je al voor een mooi modern interieur. Maar je maakt het nog beter met designmeubels, prachtige raamdecoratie en een unieke blikvanger. Je woonkamer modern inrichten hoeft dus helemaal niet moeilijk te zijn!

Meer inspiratie? Yes!

Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Instagram van Rodi Wonen, of volg ons op Facebook!

Afbeelding
Interieurtip van Suus: de woontrends van 2023 Huis 13 jan, 09:00
Afbeelding
De tv 'verbergen' in de woonkamer: 4 tips Accessoires 11 jan, 10:00
Afbeelding
Duurzaam: een houten vloer die járen meegaat Duurzaam 9 jan, 12:00
Afbeelding
Woontrend: art deco Huis 6 jan, 11:00
Afbeelding
Zuurstofrijke kamerplanten: de top 6 Duurzaam 3 jan, 09:04
Afbeelding
Interieurtip van Suus: groene oase Huis 31 dec 2022, 10:00
Afbeelding
Dé babykamer trends van 2023 Accessoires 27 dec 2022, 10:00
Afbeelding
Zo creëer je de mooiste moderne woonkamer Partnerbijdrage 22 dec 2022, 14:00
Afbeelding
4 tips om je huis katvriendelijk te maken Huis 22 dec 2022, 09:00
Afbeelding
Duurzaam schoonmaken: 5 tips Duurzaam 20 dec 2022, 13:00
Afbeelding
Snoeien met vorst, mag dat? Tuin 16 dec 2022, 10:00
Afbeelding
Interieurtip van Suus: opvallende wand Huis 14 dec 2022, 08:00
Afbeelding
D.I.Y. naambordjes voor aan de kersttafel Accessoires 12 dec 2022, 10:00
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Wonen

Op Rodi Wonen volg je het laatste nieuws uit Wonen. Rodi Wonen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Wonen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Wonen in je mailbox.