Afbeelding
(Foto: Adobe Stock)

Een zwembad in de tuin? Waarom niet!

Tuin

Wie droomt er nou niet van een zwembad in de tuin? Een heerlijke plek waar je kunt ontspannen, zwemmen én zonnen. Misschien heb je er nog niet over nagedacht, maar een zwembad kan ook in jouw tuin komen te staan! Rodi Wonen geeft handige tips.

In verschillende landen is het de normaalste zaak van de wereld om een zwembad in je achtertuin te hebben. Denk aan Zuid-Europese landen, of Amerika. Hier zijn de huizen al zó groot dat een zwembad in de tuin makkelijk kan. Ja, ook in Nederland is het mogelijk om het vakantiegevoel naar je eigen achtertuin te brengen!


Nieuwsgierig naar de voor- en nadelen en mogelijkheden? Wij hebben ze op een rijtje gezet!

Voordelen zwembad in de tuin

Het klimaat verandert, en ook in Nederland worden de zomers warmer. Heb je een grote tuin, of een stuk grond over in de tuin? Hier kun je een heerlijk zwembad laten plaatsen. Dit kan zo groot of klein zijn als jij zelf wilt. Wanneer je ‘s avonds uit werk komt, hoef je alleen de deur te openen en je neemt een grote plons. Heerlijk! Ook een klein zwembad - of hottub - zijn fijne opties. 


Een zwembad is maatwerk. Onderzoek eerst of jouw tuin de geschikte omgeving heeft voor een zwembad. Onze tip: laat je adviseren door een specialist! Een groot voordeel: een zwembad verhoogt de verkoopwaarde van je woning. 

Wil je een inbouw- of opbouwzwembad? Bij inbouw wordt het zwembad in de grond gegraven. Hierdoor verandert het aanzicht van je tuin niet. Bij opbouw ligt het zwembad - vanzelfsprekend - op de grond. Bedenk wat het beste bij jouw huis past. 

Nadelen zwembad in de tuin

Er zitten ook nadelen aan een zwembad in de tuin. Houd rekening met het prijskaartje. Je krijgt te maken met kosten voor aanleg, materiaal, installatie en afwerking. Het verschil zit hem vaak in de grootte en afwerking. Vanaf 20.000 euro heb je een inbouwzwembad. 

Als je een kleine tuin hebt, kost de aanleg van een zwembad je veel grond. Zonde van dat mooie gazon! Daarnaast kost een zwembad onderhoud. De duizenden liters water en het onderhoud vereisen een behoorlijk budget. Een zwembad dat gemetst is, is vaak goedkoper dan een inbouwkuip. In metselen gaan wel meer werkuren zitten. De bouwwerken duren dus een stuk langer.

Er zijn verschillende soorten zwembaden. Wij hebben ze op een rijtje gezet!


RVS zwembad

Een zwembad van RVS (roestvrij staal) oogt luxe én past bij elke omgeving. Het grijze oppervlak heeft een neutrale kleur, waardoor het altijd mooi in de tuin past. RVS zwembaden hebben een vrij lange levensduur en kunnen in elke vorm en maat gemaakt worden. Het isoleert goed, je hebt weinig last van aanslag én geen last van alg.

Polypropyleen zwembad

Polypropyleen is een sterke kunststof: eenvoudig te onderhouden en schoon te maken. Het is antibacterieel, gaat lang mee én is verkrijgbaar in alle soorten kleuren en maten. Daarnaast heeft het een hoge resistentie tegen chemicaliën.

Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Facebookpagina van Rodi Wonen! 


Afbeelding
Woontrend: hybride living Huis 25 jul, 13:37
Afbeelding
Deel de make-over van je huis! Huis 23 jul, 10:00
Afbeelding
De meest rustgevende kleuren voor de slaapkamer Huis 22 jul, 10:09
Afbeelding
Tips om te besparen op gas Duurzaam 21 jul, 11:00
Afbeelding
Inspiratie: de mooiste thuiswerkplek Huis 19 jul, 10:00
Afbeelding
Woontrend: optimisme & ontspanning Huis 18 jul, 10:00
Afbeelding
Zó blijft je huis koel in de hitte Huis 16 jul, 10:00
Afbeelding
De voor- en nadelen van een PVC-vloer Huis 15 jul, 10:00
Afbeelding
Afval verminderen: 5 handige tips Duurzaam 14 jul, 10:00
Afbeelding
Tips om bestekaanslag te verwijderen Accessoires 13 jul, 10:00
Afbeelding
De tuin in festivalsfeer: 5 tips Tuin 12 jul, 10:00
Afbeelding
Woontrend: blauwgroen marmer Accessoires 11 jul, 11:00
Afbeelding
De make-over van je huis op Rodi Wonen! Huis 9 jul, 10:00
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Wonen

Op Rodi Wonen volg je het laatste nieuws uit Wonen. Rodi Wonen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Wonen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Wonen in je mailbox.