Verberg je kliko in de tuin: 5 slimme én stijlvolle tips!

Tuin
Met deze tips zijn die lelijke kliko's niet langer een doorn in het oog!
Met deze tips zijn die lelijke kliko's niet langer een doorn in het oog! (Foto: Adobe Stock)

Niets verstoort het aangezicht van een prachtig aangelegde tuin zo erg als lelijke kliko’s die eruit springen. Een doorn in het oog, toch? Geen zorgen, want in dit artikel delen we 5 slimme én stijlvolle tips om je kliko’s te verbergen, zodat je tuin er altijd mooi én opgeruimd uitziet. 

Van creatieve omheiningen tot slimme opbergoplossingen: ontdek hoe je die lelijke bakken op stijlvolle wijze uit het zicht houdt. Wij delen een paar inspirerende tips! 

Kliko verbergen tuin

Als je op zoek bent naar manieren om je kliko’s te verbergen, wil je iets vinden dat niet alleen functioneel is, maar er óók mooi uitziet. 

1. Camoufleer met groen. Gebruik hoge planten, zoals bamboe of klimop, om een natuurlijke groene barrière te creëren rondom je kliko’s. Deze prachtige bladeren zullen niet alleen de kliko’s uit het zicht houden, maar ook een vleugje schoonheid aan je tuin toevoegen!

Kliko afscherming zelf maken

2. Schutting met stijl. Overweeg het plaatsen van een decoratieve schutting rondom de plek waar je kliko’s staan. Kies voor een schutting met een uniek patroon of ontwerp, dat perféct past bij de stijl van je tuin. Zo maak je het exterieur nog mooi ook!

3. Maak gebruik van opruimoplossingen. Investeer in slimme opbergoplossingen, zoals opklapbare bakken of op maat gemaakte opbergruimtes, die de kliko’s volledig verbergen wanneer je ze niet gebruikt. Deze handige systemen bieden niet alleen een verborgen opslagplaats, maar optimaliseren ook de beschikbare ruimte in je tuin. Daarnaast voorkom je dat de bakken nat worden door de regen. Win-win!


Kliko verbergen met planten

4. Verander je kliko’s in plantenbakken. Voeg een vleugje creativiteit toe aan je buitenruimte door je kliko’s om te toveren in prachtige plantenbakken. Schilder de bakken in levendige kleuren (denk aan mintgroen, pastelroze of hemelsblauw) en plant er kleurrijke bloemen omheen. Je kunt er ook een moestuinbakje op zetten. Op deze manier verander je een lelijke kliko in een levendig stukje tuindecoratie!

5. Maak gebruik van natuurlijke elementen. Houten panelen, rieten matten of stenen creëren een organische uitstraling rondom je kliko-opslag. Deze materialen voegen warmte en textuur toe aan je tuin, terwijl ze tegelijkertijd de kliko’s in de tuin verbergen.

Kliko verbergen achtertuin

Met deze slimme en stijlvolle tips hoef je je geen zorgen meer te maken over die lelijke kliko’s die je tuin bederven. Door ze op deze creatieve manieren te verbergen, geniet je van een schitterende - en opgeruimde - buitenruimte!


Volg Rodi Wonen

Wil je wekelijks de nieuwste interieurtrends ontdekken? Ga naar de homepagina voor nog véél meer inspirerende artikelen en tips van interieurstylisten, en volg Rodi Wonen op Instagram en via Facebook!