Suzanne Meijer en Monique Klootwijk openden de speeltuin met een officiële ingebruikname van de schommel.
Suzanne Meijer en Monique Klootwijk openden de speeltuin met een officiële ingebruikname van de schommel. (Foto: gemeente Wormerland, Robert Zant)

Nieuwe natuurspeelplaats aan Sternstraat in Wormer op Buiten speeldag geopend

Algemeen

WORMER - De nieuwe natuurspeelplaats aan de Sternstraat in Wormer is gisteren officieel geopend. Deze datum is niet willekeurig gekozen, want 8 juni is het Buitenspeeldag en met de opening van deze speelplaats is het voor de kinderen in de omgeving van de Sternstraat elke dag buitenspeeldag! Ondanks de regen was de hele buurt uitgelopen om bij de opening aanwezig te zijn.

Aan de Sternstraat was al een speeltuintje, maar daar stond één glijbaan, twee schommels, een paar korfbalringen en doeltjes. De kinderen in de buurt wilden een speeltuin waar ze met meerdere kinderen tegelijk konden spelen en dat kon daar niet. Dat was voor Suzanne Meijer aanleiding om in het kader van burgerparticipatie bij de gemeente aan te kloppen met een plan voor een grotere en meer avontuurlijke speelplek.

Het heeft even geduurd

De gemeente ging ermee aan de slag, maar het heeft om allerlei redenen een tijd stil gelegen. Het werd pas weer opgepakt nadat Suzanne raadslid Monique Klootwijk op de markt tegenkwam en haar hierop aansprak. Vervolgens kwam ook wethouder Rob Berkhout in actie en werd het plan serieus opgepakt. “Het is jammer dat het uiteindelijk drie jaar heeft geduurd. Wij hebben er als gemeente van geleerd om burgerinitiatieven in de toekomst alerter en voortvarender op te pakken. Dat wil niet zeggen dat we ook altijd alles kunnen realiseren, maar we gaan zeker de communicatie over de mogelijkheden en onmogelijkheden beter met initiatiefnemers afstemmen,” beloofde de wethouder. “Ik ben blij dat hier nu uiteindelijk, dankzij dit initiatief, een prachtige speelplaats is gekomen waar voor kinderen van verschillende leeftijden ruimte is om zich uit te leven.”

Ontwerp en aanleg

Na een intensief ontwerpproces tussen bewoners ging de bouw van de nieuwe speelplaats in het najaar van 2021 van start. Ook de kinderen uit de buurt waren erbij betrokken. Zij hebben aangegeven welke speeltoestellen ze graag in hun nieuwe speeltuin wilden. De altijd goedlachse hovenier Marco Voogt heeft het ontwerp verder uitgewerkt en aangelegd. Daarbij is bewust gekozen voor houten speeltoestellen. Door de natuurlijke uitstraling houden we zo de verbinding met het achterliggende natuurgebied. En al konden niet al hun wensen worden gehonoreerd, de kinderen kunnen nu klimmen en klauteren, glijden en schommelen, balanceren op stapstenen, op avontuur op een evenwichtspad met een wilgentenen tunnel en voor de allerkleinsten is er een speelhuisje. Jammer dat de wilgentenen tunnel al is vernield, maar die wordt binnenkort hersteld. Dan wordt er gelijk meer groen aangeplant en worden de prullenbakken geplaatst.

Tekenwedstrijd 

Ter gelegenheid van de opening is er een tekenwedstrijd uitgeschreven om de ingang op te vrolijken met een mooi bord. De jury, bestaande uit initiatiefnemer Suzanne Meijer, wethouder Rob Berkhout, projectleider Wim Wilms en hovenier Marco Voogt, vond het moeilijk om uit alle prachtige inzendingen de mooiste tekening te kiezen, maar na rijp beraad hebben zij gekozen voor het ontwerp van de vier-jarige Ella van der Bliek. Haar tekening wordt op het bord geprint en zal binnenkort bij de ingang worden geplaatst.

Rob Berkhout moest, heel toepasselijk, op het spreekgestoelte klauteren voor de openingstoespraak.
Afbeelding
Boerenverstand Partnerbijdrage 20 jul, 11:44
Afbeelding
Noord-Hollanders: deze zomer iets vaker een belletje of appje naar ouders of grootouders maakt verschil Oproep 18 jul, 17:41
Afbeelding
Met voormalig burgemeester Peter Tange de boot in door Wormer- en Jisperveld Uitgaan 18 jul, 12:10
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor Rolf van Wanrooij Algemeen 17 jul, 10:32
Afbeelding
Brand in leegstaand pand 112-nieuws 15 jul, 21:26
Afbeelding
Studiefinancieringtips voor de zomer Algemeen 14 jul, 11:41
Afbeelding
Veilig zwemwater in de buurt Algemeen 14 jul, 11:05
Afbeelding
Eenzijdig ongeval op A7 112-nieuws 13 jul, 23:53
Afbeelding
Plastic in 80% van het vlees, bloed en melk van koeien en varkens Algemeen 8 jul, 13:08
Afbeelding
Luchtkwaliteit in Noord-Holland wordt steeds beter Algemeen 7 jul, 10:03
Afbeelding
Excuses provincie Noord-Holland voor slavernijverleden Algemeen 1 jul, 14:05
Afbeelding
Provincie investeert 1,5 miljoen euro in ’slimme oplossingen om elektriciteitsnet te ontlasten Algemeen 29 jun, 12:28
Afbeelding
Vraag vóór 1 september huur- of zorgtoeslag aan Algemeen 28 jun, 10:26
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Wormerland

Op Rodi Wormerland volg je het laatste nieuws uit Wormerland. Rodi Wormerland informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Wormerland

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Wormerland in je mailbox.