Alternatief programma ZaanPride

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aaangeleverd)

ZAANSTAD - Op zaterdag 20 juni zou de eerste Zaanse Regenboogparade ooit door het centrum van Zaanstad gaan. Om deze datum niet zomaar voorbij te laten gaan is er een aangepast alternatief programma opgezet. De Zaanse Regenboog, ZaanPride, Dans Hotspot Westzijde en de Zaanse Theaterschool presenteren op die dag het door stadsdichter Ellis van Atten speciaal geschreven ZaanPride lied. Leerlingen van de Zaanse Theaterschool zullen met trots het ZaanPride lied voor de eerste maal uitvoeren in een vrolijke en kleurrijke setting in Dans Hotspot Westzijde.

De oorspronkelijke première uitvoering zou door het Zaanse zangkoor De Golden Pennies gebeuren in het Evean Erasmushuis. Door het uitbreken van het coronavirus heeft dit niet kunnen plaatsvinden. De Zaanse Theaterschool en de Dans Hotspot Westzijde schoten echter enthousiast te hulp om alsnog dit ZaanPride lied dit jaar te presenteren voor Zaanstad.

Wethouder Rita Noordzij zal aanwezig zijn om Zaanstad als Regenbooggemeente te vertegenwoordigen. Ze heeft in Zaanstad het LHBTIQ+ beleid in haar portefeuille. Stadsdichter Ellis van Atten draagt een speciale geschreven gedicht op bij deze première van het ZaanPride lied. RTV Zaanstreek is aanwezig met de Fieretties zodat een ieder het ZaanPride lied op ZaanTV kan gaan horen en zien. 

Na de uitvoering van het ZaanPride lied presenteert Dans Hotspot, op de Westzijde 71, Equality Dancing (dansen op veilige afstand) en is er voor iedere aanwezige de mogelijkheid om zelf eens lekker los te gaan op de dansvloer.

Aanwezig zijn?

Wil je bij de presentatie van het ZaanPride of bij de danspresentatie aanwezig zijn en zelf komen dansen? Dat kan. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in verband met de maatregelen rondom het coronavirus. Reserveren is verplicht. Meer informatie via info@danshotspot.com en dezaanseregenboog@gmail.com. 

Show Your ZaanPride regenboog vlaggenactie

De Zaanse Regenboog roept iedereen in de Zaanstreek op met een hart voor vrijheid, diversiteit en inclusie om op 20 juni de (Zaanse) Regenboog vlag te hijsen en dit te delen op sociale media met hashtag #zaanpride. Dit om onze verbondenheid en zichtbaarheid te tonen dat iedereen het recht heeft om te zijn wie je bent en te houden van wie je wilt. Speciaal hiervoor zijn er 100 exclusieve Zaanse Regenboogvlaggen beschikbaar met de opdruk Zaanse Regenboog en ZaanPride. Prijs 10,-. te bestellen via de site van ZaanPride (ZaanPride.nl) of via een mail naar dezaanseregenboog@gmail.com.

ZaanPride live stream OUT LOUD & PROUD

Met de ZaanPride livestream OUT LOUD & PROUD kan er deze dag toch gefeest worden. Op zaterdag 20 juni vanaf 20.20 uur start de ZOOM livestream. DJ en Host The Wizzard of Ozzi brengt je muziek met als thema: De Zaanse Regenboogparade. Tijdens de livestream o.a. de presentatie ZaanPride lied m.m.v. de Zaanse Theaterschool met een bijzondere videoclip. De chatbox staat open om gezellig met elkaar te chatten en elkaar te zien. Je kunt gratis meedoen met de Zaanse Regenboog loterij. Dresscode is True Colors. Met een Zaanse Regenboogvlag en een Zaans Regenboogbiertje Mon Cherry van brouwerij HOOP bij de hand kan het feestje niet meer stuk. En dans vooral mee op de muziek van De Zaanse Regenboogparade. Meer info: https://www.zaanpride.nl/programma.

ZaanPride 2021

Volgend jaar staat de Zaanse Regenboogweek gepland van 5 juni tot en met 12 juni.