Vijf meest gestelde vragen en antwoorden over de vavo-opleiding

Algemeen
Kilo's leesvoer om de grijze massa tussen onze oren te enthousiasmeren het beste uit onszelf te halen.
Kilo's leesvoer om de grijze massa tussen onze oren te enthousiasmeren het beste uit onszelf te halen. (Foto: PxHere)

Ik ben voor de tweede keer gezakt voor mijn havo/vwo op de middelbare school, wat nu?

ZAANSTREEK - Bij het Regio College komen momenteel veel vragen binnen over de vavo-opleiding. Hierbij de vijf meest gestelde vragen én de antwoorden.

Er zijn bij het Regio College heel veel mogelijkheden en kansen om je diploma te behalen. Je kunt, afhankelijk?van jouw situatie,?in één jaar tijd je volledige havo- of vwo-diploma halen. Maar ook losse deelcertificaten voor alle vakken zijn mogelijk. Eventuele vrijstellingen voor eerder behaalde resultaten in het voortgezet onderwijs tellen mee. Kortom: maatwerk is mogelijk. In een ruim persoonlijk gesprek worden de mogelijkheden besproken.

Ik wil na mijn havo-opleiding nu naar het vwo. Kan dat op de vavo??

Jazeker. Als je de havo hebt gedaan, ben je soms de middelbare school ontgroeid, terwijl je wel verder wilt met de schoolcarrière. Dan is vavo een heel mooi alternatief.? 

Kan ik mijn havo of vwo op het vavo combineren met werk, mantelzorg of (top)sport?

Omdat je op een vavo-opleiding minder vakken tegelijk hoeft te doen of je examen kunt spreiden en ook je vakkenpakket gedurende het eerste deel van het jaar nog kunt verkleinen, heb je zeker veel ruimte voor werk, sport, verplichtingen en persoonlijke ontwikkeling. 

Is een vavo-diploma gelijkwaardig aan dat van het regulier voortgezet onderwijs?

Een vavo-diploma is volledig gelijkwaardig aan het havo- of vwo-diploma van het regulier voortgezet onderwijs. Het onderwijs is minder schools dan het voortgezet onderwijs. Van leerlingen verwachten we zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Daarbij zijn er natuurlijk onze docenten en mentoren om te ondersteunen.? 

Waarom is het aantrekkelijk om vavo bij het Regio College te doen?

Het voordeel van vavo bij het Regio College is dat het kleinschalig onderwijs betreft. Hierdoor kennen de docenten alle leerlingen. Er wordt veel aandacht besteed aan begeleiding en persoonlijk contact. De lijntjes zijn kort. Daarnaast zijn de docenten zeer ervaren in examengericht onderwijs. De kwaliteit van het onderwijs is daardoor heel goed. 

Aanmelden

Aanmelden gaat altijd via www.regiocollege.nl/vavo; belangrijk is dat alle gevraagde papieren worden meegestuurd. Er volgt dan automatisch een oproep voor een intakegesprek. Voor persoonlijke informatie bel (075) 681 90 00 – vanaf 22 augustus.