Medikamente Die Grenze komt naar de Zaanstreek

Algemeen
Voorbeeld van de uitstraling van een Medikamente Die Grenze filiaal. Eind maart opent een vestiging in Zaandam.
Voorbeeld van de uitstraling van een Medikamente Die Grenze filiaal. Eind maart opent een vestiging in Zaandam. (Foto: Google StreetView)

ZAANSTAD – Drogisterijketen Medikamente Die Grenze komt naar de Zaanstreek. En dat is goed nieuws voor wie populaire medicijnen zoals paracetamol, voedingssupplementen, middelen tegen hooikoorts, snoepgoed, verzorgingsproducten of bijvoorbeeld insectenwerende sprays voor een prikkie wil kopen. De prijzen liggen door de bank genomen op één derde van het reguliere winkelniveau.

Low-budget drogisterijketen biedt geneesmiddelen, parfum en non-food voor stuntprijzen

De snel groeiende low-budget drogisterijketen is de succesformule van eigenaar Bert Hesselink die zelf met aanbieders onderhandelt over restpartijen. Hij begon in 2007 met een eerste drogisterij in Denekamp en heeft inmiddels vestigingen in Drenthe, Friesland, Gelderland, Groningen, Overijssel, Limburg, Brabant en Zuid-Holland.

Zaandam 60e Die Grenze filiaal

Die Grenze opent circa eind maart in het pand aan de Westzijde 59 waar de Dorcas winkel tot voorkort in was gevestigd. “Zaandam wordt onze 60e vestiging”, vertelt eigenaar Bert Hesselink. “Uden gaat deze week open, Roermond komt er al snel bij. Ondanks dat de detailhandel het moeilijk heeft, groeien wij gezond door.”

Het interieur van de Zaanse Die Grenze vestiging krijgt ‘een mooi likje verf’ maar de klant vindt er geen ‘uitstraling van een Bijenkorf’ laat Hesselink weten. “Het gaat tenslotte om het aanbod.”

Meer dan 55 filialen

De keten telt inmiddels meer dan 55 vestigingen en biedt artikelen aan tegen absolute bodemprijzen. Het assortiment omvat veel geneesmiddelen maar ook een royaal aanbod in haar- en bodyverzorgingsproducten, luxe parfum, snoepgoed, frisdranken en non-food producten. Vaak gaat het om restpartijen. Veel producten kosten één euro. Zo is het mogelijk een doosje paracetamol (50 tabletten) aan te bieden voor slechts 0,99 euro. Of twee Verkaderepen voor één euro.

Ruim aanbod

De winkels, die in eerste instantie vooral tegen de Duitse landgrens te vinden waren, worden vanuit het hoofdkantoor in Oldenzaal en de distributiecentra in Weerselo en Peize ondersteund. Het personeelsbestand is gegroeid naar circa 1200 werknemers. Als ‘Die Grenze’ wil de keten zich onderscheiden door een hoge mate van klantvriendelijkheid, lage prijzen en ruime opzet aan producten in de winkels.

Die Grenze zoekt voor de Zaandamse vestiging onder meer een (assistent) filiaalleider, verkoopkrachten en drogisten. Wie interesse heeft in een leuke baan kan mailen naar: sollicitatie@diegrenze.nl