Medikamente Die Grenze geopend in Zaandam

Winkelen
Het team van het Zaandamse Die Grenze filiaal heet de klanten vanaf donderdag 8.30 uur van harte welkom.
Het team van het Zaandamse Die Grenze filiaal heet de klanten vanaf donderdag 8.30 uur van harte welkom. (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM – “Wat denk je hiervan? Vijf make-up artikelen voor vijf euro. Kom maar uitzoeken in ons grote assortiment”, zegt Linda Rikkink en ze laat de meterslange schappen zien vol cosmetica artikelen. Er valt donderdag 23 maart vanaf 8.30 uur genoeg uit te zoeken voor absolute bodemprijzen bij Medikamente Die Grenze, gevestigd aan de Westzijde 59 (voormalige Dorcas pand). De low-budget drogisterijketen opent in Zaandam het 58e filiaal.

Lowbudget drogisterijketen uit Twente opent 58e filiaal


Het assortiment is steeds wisselend en verrassend. 

Meterlangs schappen vol frisdrank in het ‘palletstraatje’ staan klaar voor de dorstige klant. Bakken vol snoep, speelgoed, dierenvoeding, een muur vol pakken koffie, wenskaarten, kaarsen, wanden vol verzorgingsproducten als shampoo, haarverf, huid crèmes, parfums; de ruim 1000 m2 grote zaak biedt een ongekend aanbod aan artikelen met prijskaartjes die zelfs onder de groothandelsprijs kunnen liggen.“Vergeet niet ons assortiment medicijnen en voedingssupplementen te noemen”, vult filiaalleidster Saadet Sentürk aan. Het team van collega Linda dat de opstart regelde van het nieuwe filiaal gaat binnenkort weer richting Twente, de thuisbasis van Die Grenze. Op naar de inrichting van het 59e filiaal.


Vijf cosmeticaproducten voor vijf euro... Bakken vol!

Verrassend assortiment

Zakelijk brein achter de succesformule is superondernemer Bert Hesselink. De ‘tukker’ begon ooit in Denekamp - aan de grens van Duitsland - in een drie bij drie vierkante meter ‘groot’ drogisterijwinkeltje. Inmiddels zit de telefoon 24/7 aan z’n oor vastgeplakt voor de inkoop van restpartijen voor zijn 58 filialen. Handelaren weten; ‘Bert doet altijd gelijk een bod’. Mits de handel en prijs goed is. Tienduizend repen? Goede prijs? Doen! Tachtigduizend pakjes schuurpapier? Ja, als de inkoopprijs goed is, liggen ook dit soort artikelen bij Die Grenze. Het assortiment is verrassend en blijft verrassend.


 Dorstig? Er is genoeg om dat te lessen... 

Houdbaarheidsdatum

Zaankanters hadden op sociale media al geroepen dat er ook artikelen over de datum worden aangeboden. Hoe zit dat? Linda: “Klopt ook. Maar dat staat altijd aangegeven en het gaat altijd om goede kwaliteit waar we achter staan. Vaker zijn het producten tegen de houdbaarheidsdatum aan.”


Ook in koffie genoeg keuze. 

Parkeren voor de deur

Zaanse Saadet is het schoolvoorbeeld hoe nieuwe klanten shoppen bij Die Grenze. “Ik was in Limburg op vakantie toen ik voor de eerste keer een filiaal binnenstapte. Ruim twee uur later kwam ik weer naar buiten met tassen vol prima spullen die ik voor een spotprijs had gekocht. Ik dacht toen wel, zo jammer dat ze alleen aan de grenzen filialen hebben. En nu mag ik er zelf werken in mijn eigen stad! Geweldig leuk.”

Snel noemt ze nog even een ander voordeel van het Zaanse filiaal: parkeren voor de deur. “Ideaal als je veel frisdrank wilt inkopen. Niet ver lopen maar inladen voor de deur.”


Filiaalleidster Saadet Sentürk bij de meterlange schappen vol haarverzorgingsproducten.

Attentie bij de opening

Samen met haar twintig mensen sterke team (‘we kunnen nog hulpkrachten gebruiken, loop gewoon bij ons naar binnen en meld je even’) maakt de filiaalleidster zich op voor de openingsdag. Vanaf 8.30 uur gaan de deuren open. Dat het druk gaat worden is een feit getuige de tienduizenden Zaankanters die al kwamen kijken bij de sneakpreview op de Facebookpagina van Rodi Zaanstad. Goed om te weten: de ingang is aan kant van de Behouden Haven, niet de Westzijde. Voor iedere klant is er zolang de voorraad strekt een leuke attentie.


Trek in een snoepje? 

Openingstijden

De openingstijden zijn gelijk aan die van het naastgelegen winkelcentrum. Maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 8.30 tot 18.00 uur, donderdag koopavond tot 21.00 uur en zondag van 10.00 tot 18.00 uur.

Filiaalleidster Saadet Sentürk bij de meterlange schappen vol haarverzorgingsproducten.
Vijf cosmeticaproducten voor vijf euro... Bakken vol!
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding