Coming-Outdag: Zaanse Regenboogvlag vlagt

Nieuws
Coming Outdagposters zijn gratis af te halen bij Party Corner.
Coming Outdagposters zijn gratis af te halen bij Party Corner. (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - Tijdens de jaarlijkse Coming-Outdag, woensdag 11 oktober, wordt aandacht besteed aan het moment dat iemand openlijk voor zijn/haar/hen seksuele voorkeur of genderidentiteit uitkomt: het uit de kast komen oftewel de coming out. Het is ook als steun in de rug bedoeld voor degenen die moeite hebben om ervoor uit te komen.


Hang de vlag uit

De Zaanse Regenboog vlagt deze dag. Op het Stadhuis wordt de vlag om 08.30 uur gehesen door wethouder Gerard Slegers, voorzitter Frank Vos en secretaris Rosanne Kolvers van De Zaanse Regenboog. Ook elders in Zaanstad wordt gevlagd. De Zaanse Regenboog roept op om 11 oktober de (Zaanse) regenboogvlag of een eigen identiteitsvlag uit te hangen.

Er zijn speciale Coming-Outdagposters gratis te verkrijgen om in je bedrijf, school, gebedshuis of organisatie op te hangen. Deze zijn af te halen bij De Zaanse Regenboog en bij Party Corner, Westzijde 1, Zaandam.

Twee activiteiten

Op 11 oktober heeft De Zaanse Regenboog samen met Evean, Odion en Roze 50+ een informatiemiddag georganiseerd over De Roze Loper. De Roze Loper heeft als doel, de sociale acceptatie en inclusie van LHBTIQ+-personen in zorg- en welzijnsinstellingen te bevorderen. Deze informatiemiddag vindt plaats in Evean Rosariumhorst, Rosariumpark 2, 1561 TV Krommenie van 14.00 tot 1700 uur. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@dezaanseregenboog.nl Zij krijgen dan een uitnodiging en het programma toe gemaild.

Op 14 en 15 oktober is van 11 tot 17 uur in Het Weefhuis (Lagedijk 39, Zaandijk) de expositie ‘Paradijsvogels’ te zien, een zeer diverse tentoonstelling met werk van Vera den Adel, Jeroen van den Berg, Arnold Boekhoff, Oscar Salomé Bodelier, Agatha Hooijschuur, Teppo Korte, Marjolein Mol, Martin Punt, Marjolein Salle, DonnaTella Vergatsie en Bert Woudstra. De opening vindt plaats op zaterdag 14 oktober om 14.00 uur, opgeluisterd door muziek van het trio Skin, bestaande uit Yvonne Mandigers (vocals), Elvis Sergio (Hammond) en Dirk Jan de Koning (drums). De expositie is georganiseerd door De Zaanse Regenboog in samenwerking met Stichting Transgenders Noord Holland en kunstgalerie PLAY room.

Voor meer informatie over genoemde activiteiten: Stichting De Zaanse Regenboog. info@dezaanseregenboog.nl of app 06-37245489.