Diverse dierenrassen bij Zaanstadshow

Nieuws

ZAANDAM - De Zaanstadshow vindt van vrijdag 28 tot en met zondag 30 oktober plaats. Tijdens deze kleindierenshow zijn konijnen, cavia's, hoenders, dwerghoenders, duiven, sier- en watervogels zijn te bewonderen. De Zaanstadshow is de op één na grootste kleindierenshow in Noord-Holland. Er zijn meer dan vijfhonderd dieren te bezichtigen. De Zaanstadshow is een stichting die bestaat uit leden van de kleindierenvereniging Ons Genoegen/Zaanstreek. Zij houden zich bezig met het hobbymatig houden en tentoonstellen van kleindieren.

"De show is voor iedereen leuk, voor zowel jong als oud", vertelt Reijer Meijsen, voorzitter van Ons Genoegen/Zaanstreek. "Helaas verdwijnen langzaamaan steeds meer kleindieren in Noord-Holland. Wanneer iemand in deze omgeving een kip in zijn achtertuin houdt, is de kans dat buren gaan klagen vanwege het lawaai groot en dat is jammer. Helaas verdwijnen daarmee ook langzaam veel rassen, maar dat proberen wij, met onder andere De Zaanstadshow, te voorkomen."
De voorzitter heeft zelf Welsumer kippen, Witborst- en krombekeenden. "Ik ben enorm blij met de dieren. Ze geven iets terug. Het houden van dieren is een mooie hobby waarin het behoud van het levend erfgoed, dierenwelzijn en ontspanning samengaan. Uiteraard moet je wel de tijd hebben om de dieren goed te verzorgen", sluit Reijer af.
De Zaanstadshow is van vrijdag 28 tot zondag 30 oktober gratis te bezoeken bij Ranzijn, aan Kleine Tocht 19 in Zaandam. De show is van 10.00 tot 17.00 uur geopend.