‘Koken met Von’ tijdens festival ZIN

Uitgaan
Yvonne Kelatow gaat theaterrestaurant MUZE tijdens festival ZIN omtoveren tot een kleine pasar malam.
Yvonne Kelatow gaat theaterrestaurant MUZE tijdens festival ZIN omtoveren tot een kleine pasar malam. (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - Festival ZIN is een nieuw, gratis toegankelijk festival in het Zaantheater speciaal voor Zaanse 60-plussers. Yvonne Kelatow (66 jaar) is een van de deelnemers. Zij gaat theaterrestaurant MUZE omtoveren tot een kleine pasar malam.

Wie is Yvonne Kelatow?
“Ik had jarenlang een evenementenorganisatie en locatie Serah Artisan in Zaandam en een Indonesisch restaurant ‘De Keuken van Von’. Wegens ziekte heb ik die moeten sluiten. Dit nieuwe jaar wil ik mijn keuken voortzetten door workshops te geven aan mensen van mijn leeftijd via het Sociaal wijkteam Wormerveer. Bij veel animo wil ik deze workshop ook in andere buurthuizen in Zaanstad organiseren.”

Proeven en kijken tijdens een kookdemonstratie

“Tijdens het festival ZIN ga ik een voorproefje geven van deze workshops. MUZE wordt voor even een Indische Salon met lekkere geuren en mooie klanken. Bezoekers kunnen van alles proeven.”

Leren koken van oma

“Ik ben opgegroeid in de Molukse wijk in Wormerveer. Als klein meisje heb ik leren koken van mijn Javaanse oma en mijn moeder. Samen kookten we voor mijn acht broers en twee zussen, mijn ouders en iedereen die binnen kwam lopen. Nog altijd vind ik het makkelijker om voor dertig man te koken dan voor twee personen. Van mijn oma heb ik geleerd om voedsel te waarderen en met respect te behandelen. Ik gooi nooit iets weg.”

Wat is de zin van festival ZIN voor jou?

“Wij zijn de nieuwe senioren, wij willen en kunnen nog van alles! Door samen met mensen te koken en te eten, hoop ik ons met elkaar te verbinden.”

ZIN is een gratis toegankelijk festival. Zondag 19 februari van 14.00 uur tot 17.00 uur. 

Meer info op www.zaantheater.nl

Afbeelding
Wat gaat Yvonne Kelatow maken van  deze ingrediënten?