Mike de Groot stopt na dertig jaar bloemenkiosk bij Vijfhoekpark

Werken
Mike de Groot verkoopt al dertig jaar bloemen in zijn kiosk bij het Vijfhoekpark maar moet nu tijdelijk stoppen vanwege de geplande werkzaamheden op de kruising.
Mike de Groot verkoopt al dertig jaar bloemen in zijn kiosk bij het Vijfhoekpark maar moet nu tijdelijk stoppen vanwege de geplande werkzaamheden op de kruising. (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - Mike de Groot staat al dertig jaar door weer en wind en op elke feestdag én alle zondagen op het parkeerterrein bij het Vijfhoekpark met zijn SRV-wagen bloemen te verkopen. Zondag 2 oktober is echter zijn laatste werkdag.

Los van het bedanken van zijn klanten voor hun jarenlange trouwe aankopen is Mike genoodzaakt na al die jaren trouw zijn klanten van dienst te zijn om tijdelijk te stoppen. 

“Dat moet ik vanwege de werkzaamheden die op het kruispunt zullen plaatsvinden. Ik hoop dat ik van de gemeente terug mag komen met een vaste plek zodat ik in de toekomst elke dag open zou kunnen. Of daar een prachtige winkel of kiosk mag neerzetten. Want zeg nou eerlijk; is het geen gemiste kans voor een mooie stad als Zaandam als er geen plek bij het uitvaartcentrum/begraafplaats is om bloemen te kopen?”, aldus de ondernemer.