Lintje voor vrijwilliger Erik van Hortus Alkmaar

Nieuws
Erik Ten Winkel (derde v.l.n.r.) en vier mede-inwoners kregen van de burgemeester gemeente Schagen een lintje.
Erik Ten Winkel (derde v.l.n.r.) en vier mede-inwoners kregen van de burgemeester gemeente Schagen een lintje. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - De lintjesregen op 26 april was een bijzondere dag voor Erik Ten Winkel en Hortus Alkmaar. Erik, gevestigd in Tuitjenhorn, werd vereerd met een koninklijke onderscheiding, uitgereikt door burgemeester Marjan van Kampen-Nouwen van Schagen.

Stichting Hortus Alkmaar is verheugd dat Erik is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Erik is al 6 jaar bestuurslid, penningmeester en vrijwillig teammanager bij Hortus Alkmaar. Dankzij zijn toewijding heeft de stichting de afgelopen jaren een professionalisering doorgemaakt op het gebied van management, ICT en de botanische tuin. Naast zijn expertise op financieel en ICT-gebied, brengt Erik als bioloog (UvA) waardevolle kennis in over biodiversiteit en milieu. Hij behaalde zijn doctoraat in waterkwaliteit aan de Universiteit van Michigan (Ann Arbor).

Naast zijn betrokkenheid bij Hortus Alkmaar zet Erik zich al jaren belangeloos in voor diverse maatschappelijke organisaties. Hij was onder andere bestuurslid bij Stichting Aquatische Ecologie. Als consultant voor de vrijwilligersorganisatie PUM heeft hij projecten op het gebied van waterkwaliteit geleid in Jordanië, Ecuador en de Filipijnen. Ook heeft Erik jarenlang de rol van penningmeester vervuld bij een VVE en heeft hij het initiatief genomen voor de ontwikkeling van een centrale digitale muziekkalender voor de regio Alkmaar.