Goud én zilver voor Alkmaarse kunstrijders

Sport
Nova Scheelings behaalde zilver in de categorie Junioren B Dames.
Nova Scheelings behaalde zilver in de categorie Junioren B Dames. (Foto: Pietures)

ALKMAAR - De Alkmaarse kunstrijders van Deen Figure Skating hebben afgelopen weekend goud en zilver gehaald tijdens de finale KNSB Cup B & M in Enschede.

Zes kunstrijders van Deen Figure Skating in Alkmaar kwalificeerden zich voor de wedstrijd en reden sterke küren, met als hoogtepunt een gouden medaille voor Juna Bloetjes en een zilveren medaille voor Nova Scheelings.

Maar liefst zes kunstrijders van Deen Figure Skating in Alkmaar kwalificeerden zich met hun prestaties tijdens de eerste wedstrijden voor de finale en streden afgelopen weekend onder leiding van coach Marcus Deen om de titel Nationaal Kampioen in hun categorieën. Alle schaatsers reden nette, sterke küren waarmee zij lieten zien dat zij verdiend in de finale stonden. Een mooi hoogtepunt vond plaats in de categorie Midi’s waar Juna Bloetjes (13 jaar) met een zeer sterke kür een fantastische 1e plaats behaalde en naar huis ging met een zeer verdiende gouden medaille. In de categorie Junioren B Dames reed Nova Scheelings (22 jaar) ook een zeer goede kür waarmee zij een mooie 2e plaats behaalde.

Alle wedstrijduitslagen op www.knsbfigureskatingresults.nl