Mei is sportmaand in Dijk en Waard: maak kennis met het sportaanbod

Sport
Welke sport wil jij uitproberen deze sportmaand?
Welke sport wil jij uitproberen deze sportmaand? (Foto: AdobeStock)

DIJK EN WAARD - Mei is dé sportmaand bij Dijk en Waard Sport. Een maand lang worden in samenwerking met plaatselijke sportaanbieders allerlei sportieve activiteiten georganiseerd om je te laten kennismaken met het sportaanbod in onze gemeente.

“In mei gaat iedereen weer naar buiten en krijgen we zin om weer lekker bezig te zijn. daarom hebben we besloten om de sportmaand in mei te programmeren”, vertelt buurtsportcoach Jip van Otterloo van Dijk en Waard Sport. Omdat het de eerste keer is dat Dijk en Waard Sport de sportmaand organiseert, is nog niet elke dag gevuld. “Maar het plan is wel om dat volgend jaar wel voor elkaar te krijgen”, benadrukt Jip. Desondanks is het een bomvol programma, met zowel voor de jeugd als voor volwassenen een gevarieerd aanbod aan gratis proeflessen, clinics en -activiteiten. “Omdat niet overal evenveel plek is voor ‘nieuwelingen’, en omdat we de sportaanbieders op de hoogte willen houden van wat ze kunnen verwachten, dien je je vooraf aan te melden voor de activiteit van jouw keuze. Dat kan op de website van Dijk en Waard Sport.” 

Wie wil, zou wel tien sporten kunnen uitproberen deze maand. Jip: “Voor de allerkleinsten hebben we bijvoorbeeld het kaboutervoetbal bij KSV en SVW ‘27. Maar kinderen vanaf 6 jaar kunnen onder meer ook kennismaken met karate, wedstrijdzwemmen, handbal, tennis en yoga. De sportaanbieders die meedoen aan de sportmaand, bieden voor de verschillende leeftijdsgroepen een proefles of clinic aan, op verschillende locaties en tijdstippen. 

Ben je benieuwd of een bepaalde sport iets voor je is? Dan is dé uitgelezen mogelijkheid om het gratis en vrijblijvend uit te proberen! Alleen voor de senioren (60+) hebben we een ander programma; zij hebben hun eigen activiteitenmaand in het najaar. Alle andere groepen komen deze maand aan bod. Zo hebben we ook aangepast sporten bij badmintonvereniging HHW ‘69. We hopen het aanbod aangepast sporten nog verder te kunnen uitbreiden. Andere bijzondere activiteiten waarmee je kunt kennismaken zijn bijvoorbeeld bootcamp, pilates, discgolf en suppen. Ik zou zeggen: grijp je kans en probeer het eens uit.”

Het complete aanbod aan activiteiten vind je in een boekje dat verspreid wordt op onder meer scholen, bij sportaanbieders en in sporthallen. Maar je kunt ook kijken op www.dijkenwaardsport.nl onder het kopje ‘Sport en Bewegen’ voor meer info, data, tijden en om je aan te melden. Deelname is gratis, maar vooraf inschrijven voor een activiteit is verplicht.