Duinwandeling in het donker

Cultuur
De Nachtwaker.
De Nachtwaker. (Foto: aangeleverd)

REGIO - IVN Natuureducatie verzorgt zaterdag 30 maart een wandeling in het donker met de Nachtwaker.

De deelnemers gaan in het donker het bos en de duinen in om de Nachtwaker te ontmoeten. De Nachtwaker is iemand die ’s nachts voor de dieren en planten zorgt. Belangstellenden mogen met hem mee om te wandelen in stilte en gebruiken dan alle zintuigen om goed te luisteren en te zien in het duister. Dieren zien de mensen niet, maar zij zien mensen wél. Is het nog wel zo donker ’s avonds of verstoort de mens de natuur met diverse verlichting?

Schaapskooi

Te beleven zaterdagavond 30 maart vanaf PWN-bezoekerscentrum de Schaapskooi, Zeeweg 2 in Bergen, alwaar verzamelen om 19.45 uur. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Kosten vijf euro per persoon, inclusief chocolademelk en koek. Kinderen jonger dan twaalf jaar mogen gratis mee. Geschikt voor kinderen vanaf zes jaar. Duinkaart verplicht.

Aanmelden

Parkeren: PWN-parkeerterrein aan de Uilenvangersweg. Loop daarna over het fietspad langs de Zeeweg terug naar de Schaapskooi. Op de fiets komen kan natuurlijk ook. Aanmelden: parnassia@ivnnkl.nl met vermelding van naam en telefoonnummer. Meer informatie over alle activiteiten op: www.ivn.nl/afdeling/noord-kennemerland.