Witte Kerk Heiloo bomvol muziek

Uitgaan
Homeward Dove covert Cohen op eigen wijze.
Homeward Dove covert Cohen op eigen wijze. (Foto: aangeleverd)

HEILOO - Muziek in de klankkast die Witte Kerk heet. Drie kansen zijn er komende dagen, om met fraai binnenvallend licht muziek te beluisteren. Drie keer anders van toon.

door Ed Bausch

Allereerst strijkt zaterdag 23 maart om 16.00 uur het Duinstreek Kamermuziek Festival neer, met de Bergense celliste Quirine Viersen en een ontdekking van haar: het Skazka-strijkkwartet. Quirine is de programmeur van het festival, dat van donderdag tot en met zondag reist langs de kerkjes van Groet, Schoorl, Bergen, Egmond aan den Hoef, Egmond-Binnen en Heiloo. Skazka betekent sprookjes en dat zegt iets over de vertolkingen door het kwartet van werk van Beethoven en Debussy. In de ‘Pavane Couleurs du Temps’ van de Zwitsers-Nederlandse componist Frank Martin voegt Quirine Viersen zich bij het kwartet.

Covers Cohen

Muziek van Leonard Cohen is wat zondag 24 maart om 15.00 uur de klok slaat in de Witte Kerk in Heiloo. Het ensemble Homeward Dove, met musici uit de hele regio, speelt het werk van de grote meester op eigen manier. Met een veelheid aan instrumenten klinkt het werk van Cohen met invloeden uit de country, folk, jazz, blues en popmuziek, maar altijd herkenbaar Cohen. 

Passieliederen

Sopraan Tess Marique Oostwouder komt dinsdag 26 maart om 20.00 uur met een mooi paasprogramma. Onder de noemer Collectae Passionis zingt ze passieliederen uit de Matthäus en de Lukas van Bach en uit de Messiah van Händel. De passieliederen zijn stuk voor stuk razend populair geworden en met pianiste Annelies Komen en verteller Erik Jan Tillema brengt Tess er een aantal samen.

Kijk voor alles op www.wittekerk-heiloo.nl en voor kaarten op www.kunstgetij.nl. Kaarten ook aan de zaal, die steeds een halfuur voor aanvang open is.