Vocaal Theater Groep UniCorno organiseert sing-in in Hoorn

Nieuws
UniCorno legt zich toe op het lichtklassiek repertoire: bekende en minder bekende stukken uit opera’s, operettes en musicals.
UniCorno legt zich toe op het lichtklassiek repertoire: bekende en minder bekende stukken uit opera’s, operettes en musicals. Foto: aangeleverd

HOORN - Vocaal Theater Groep UniCorno organiseert woensdagavond 24 april voor zangers en zangeressen (in spe) een sing-in. 

UniCorno legt zich toe op het lichtklassiek repertoire: bekende en minder bekende stukken uit opera’s, operettes en musicals. Wat het koor nóg unieker maakt: zij zingen niet alleen, maar spelen ook. De jaarlijkse optredens zijn half concertant en half toneelspel met zang, tot nu toe elke keer een door zelf bewerkte operette of komische opera. Doordat zij zelf de verhalen aanpassen, kan voor iedereen een plek gevonden worden, of je nu graag vooraan staat, of liever stilzit op de achtergrond.

Wie enthousiast wordt van de sing-in kan meedoen aan het volgende project: een verkorte versie van Jacques Offenbachs opéra bouffe (komische opera) ‘La périchole’. De uitvoeringen staan op de planning in april 2025, in Hoorn en Bovenkarspel. Ook dan is er voor de pauze een concertant deel.

Plezier

Vocaal Theater Groep UniCorno is ambitieus, maar zangplezier staat voorop. Daarom werkt het koor met bladmuziek, maar noten kunnen lezen is geen vereiste. Kom het tijdens de sing-in zelf ervaren! Iedereen is welkom. Wel graag even aanmelden, liefst vóór 11 april. De sing-in is tijdens de reguliere repetitietijd: woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in De Vesting, het gebouw van Showband Hoorn aan het Doelenplein in Hoorn. Frank Hoebe is de dirigent-pianist.

Meer informatie? Kijk op www.unicorno.nl of neem contact op met Richard Taman via 06-11212538 of info@unicorno.nl .