Nieuwe weercolumn: Marco Schregardus stelt zich voor

Column
Marco Schregardus.
Marco Schregardus. (Foto: Privé)

Even voorstellen...

Met veel plezier en een tikje trots introduceer ik mezelf, Marco Schregardus, in deze allereerste weercolumn voor het Nieuwsblad Westland.

Als echte Westlander, geboren en getogen in deze prachtige regio waar ik al 61 jaar woon, heb ik het weer in ons gebied altijd intens beleefd.

Mijn passie voor het weer heeft me niet alleen tot weeramateur gemaakt, maar ook tot een actieve bijdrager aan onze gemeenschap. Zo ben ik naast bestuurslid de ‘weerman’ van sv KMD, waarbij ik de leden voorzie van de meest actuele weersvoorspellingen.

In de coronatijd heb ik Support Your Locals Westland opgericht. In die periode kennen jullie mij ook van de Lekkeruniek wandelingen langs de lokale horeca, winkels en goede doelen.

Het lijkt erop dat we geen “zomerse” Pasen tegemoet gaan

Elke vrijdag, stipt om 16.50 uur, presenteer ik het weekendweerbericht op de radio bij de WOS. Een moment waarop ik mijn mede-Westlanders bijpraat over wat ze van het weer kunnen verwachten, zodat de plannen daar naadloos op aangepast kunnen worden.

Nu de paasdagen voor de deur staan, kijk ik met een optimistische blik naar de weersvoorspellingen. Het lijkt erop dat we geen ‘zomerse’ Pasen tegemoet gaan, maar met hier en daar een bui en ruimte voor opklaringen, een wind uit de zuidhoek en een aangename temperatuur is het prima weer voor in de tuin, een wandeling, of fietstocht in onze regio.

Ik nodig jullie van harte uit om vragen te stellen of foto’s op te sturen die ik in de volgende columns kan behandelen. Samen maken we er een boeiende weerrubriek van! Tot de volgende keer.

Weerman Marco

Vraag of input? weerpraat@aiwestland.nl.

Deze column verscheen in Nieuwsblad Westland van 27 maart.