Opnieuw subsidie voor het Blauwe Podium

Cultuur
Het project werd ongeveer een jaar geleden geïntroduceerd in het Westland en is sindsdien behoorlijk gaan groeien.
Het project werd ongeveer een jaar geleden geïntroduceerd in het Westland en is sindsdien behoorlijk gaan groeien. (Foto: Cultuurschuur)

Steeds meer mensen uit het Westland weten het Blauwe Podium in de boomgaard van Framblij te vinden. Niet de kwaliteit van de zang, maar plezier in het zingen staat hier voorop. Op zondagmiddag 5 mei om 15.00 uur kan iedereen, zangtalent of niet, weer in de spotlights staan.

Het Blauwe Podium is een initiatief van pianist Guus Westdorp dat zijn oorsprong kent in Delft. Westdorps motto is: “Van zingen word je blij en het verbindt mensen.”

Guus Westdorp en Gerda Bruinsma van de Cultuurschuur hebben weer subsidie gekregen van het KCI (Kleine Culturele Initiatieven), dat subsidiegelden bevat waarvan de toekenning wordt uitgevoerd door Cultuurweb. “Daar zijn we ontzettend blij mee!”, aldus Gerda. “Daardoor kan het laagdrempelig blijven en is de toegang gratis.”

Gegroeid

Het project werd ongeveer een jaar geleden geïntroduceerd in het Westland en is sindsdien behoorlijk gaan groeien, laat Gerda ook weten. “Dit is de derde keer (dat het Blauwe Podium plaatsvindt bij de Cultuurschuur, red.) en de zangers en zangeressen komen bijna allemaal uit het Westland.”

De zangers en zangeressen zullen één à twee liederen zingen, waarbij Guus hen begeleidt op de piano. “Of je goed, of niet goed kan zingen doet er niet toe. Het gaat om het plezier wat wij met z’n allen hebben”, aldus Guus.

Aanmelden

Wie wil komen kijken, kan zich aanmelden via de agenda op www.cultuurschuur.nl. “Dat is handig, zodat we ongeveer weten hoeveel mensen er zullen komen.”