Luilakpolderloop tegen ALS

Sport
De 32e editie van de Luilakpolderloop staat op de agenda.
De 32e editie van de Luilakpolderloop staat op de agenda. (Foto: aangeleverd)

JISP - De 32e editie van de Luilakpolderloop staat op de agenda. Vrijdag 17 mei is het zover dankzij de inzet van vrijwilligers, de samenwerking met vv Jisp, Lycurgus en alle sponsoren. Het programma begint met een miniloop voor de basisschooljeugd, waar altijd veel kinderen aan mee doen. De start is bij de Lepelaar en finish bij de vv Jisp.

Na de miniloop gaat het programma verder met de 5, 10 en 16,1 km. Start en finish is bij vv Jisp aan de Dorpsstraat 108a. De route gaat door Jisp, Neck en Wijdewormer met verschillende drankpunten onderweg. Dit jaar is alleen maar mogelijk om vooraf in te schrijven via www.luilakpolderloop.nl. Inschrijving kost 9 euro. 

De loop staat in teken van ALS. Na de eerste symptomen overlijden mensen met deze zenuw-/spierziekte binnen drie tot vijf jaar. In Nederland krijgt 1 op de 400 mensen ALS. Op de avond zelf staan collectebussen en tijdens het inschrijven is doneren direct mogelijk. De afstanden voor de volwassenen beginnen om 19.30 uur. Advies van de organisatie: Kom op de fiets in verband met beperkte parkeergelegenheid.