Lezing over ‘The Great American Dictator’ in Bieb Zaandam

Uitgaan
Donald Trump en zijn 40 rolmodellen
Donald Trump en zijn 40 rolmodellen (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - Auteur Frank Schaper vertelt op woensdag 3 april in De Bieb Zaandam, Westzijde 170a, over deel 1 van zijn Trumptrilogie The Great American Dictator. Het eerste boek uit de serie - Donald Trump en zijn 40 rolmodellen - verscheen in februari 2024.

Donald Trump en zijn 40 rolmodellen

 In het eerste deel van de Trumptrilogie The Great American Dictator ontleedt Frank Schaper de complete set van 40 rolmodellen die het leven, de loopbaan en de modus operandi van de 45ste president van de Verenigde Staten hebben gevormd.

Trumps rolmodellen variëren van zijn ouders tot legendarische zakenmannen, een Arabische wapenhandelaar, bijzondere filmpersonages, illustere Hollywoodbazen, Amerikaanse presidenten, een Franse president en een Russische dictator. Vrijwel alles wat Trump doet of zegt heeft hij van hen afgekeken, bewust of onbewust.

Liefde voor valsspelen

Met zijn liefde voor goud, golf en valsspelen imiteerde Trump zijn filmheld Auric Goldfinger. Zijn uitspraak ‘You’re fired!’ kopieerde hij van New York Yankees-eigenaar George Steinbrenner. Het bijbehorende schietgebaar en zijn geknepen blik keek Trump af van zijn idool Clint Eastwood. ‘Make America Great Again’ was eerst de slogan van rolmodel Ronald Reagan en het woord ‘witchhunt’ werd al veelvuldig gebruikt door Trumps inspirator Richard Nixon. Wie Trump écht wil begrijpen moet dus eerst zijn rolmodellen bestuderen.

Frank Schaper (1958), voormalig leidinggevende bij de KLM, is sinds 2002 zelfstandig leiderschaps­trainer en personal coach. In 1982 studeerde hij cum laude af als ingenieur Lucht- en Ruimtevaarttechniek aan de TU Delft. Schaper is tevens uitvinder van de perfect ronde NIKE-voetbal. Hij heeft boeken geschreven over persoonlijkheid, leiderschap, levensfasen, zelfvertrouwen en burn-out.

Deze lezing is gratis te bezoeken en je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. De Bieb ontvangt wel graag je aanmelding via postbus@debieb.nl. Geef als onderwerp op ‘aanmelding Lezing Frank Schaper’. Start: 18.30 uur, einde 20.30 uur. Na afloop van de lezing is het boek Donald Trump en zijn 40 rolmodellen te koop voor € 30,-.