Linkbuilding en de voordelen

Algemeen

De meeste mensen die hebben gehoord van SEO zullen op tot op zekere hoogte bekend zijn met linkbuilding. Linkbuilding is een vak apart binnen de SEO. Het doel van linkbuilding is om ervoor te zorgen dat jouw website een hoge waardering krijgt van Google waardoor je site hoger in de zoekmachine wordt geplaatst. De strategie van linkbuilding lijkt erg simpel. Ogenschijnlijk hoef je namelijk alleen maar zoveel mogelijk backlinks te plaatsen op andere sites. Dit is echter al lang niet meer het geval. Bij het linkbuilden van tegenwoordig draait het om kwaliteit en niet alleen om kwantiteit en draait het om relevantie en niet om manipulatie. Het heeft dus geen zin om klakkeloos links te gaan plaatsen of om backlink pakketten af te nemen. Je moet goede backlinks plaatsen, zodat Google jouw website serieus neemt en als betrouwbaar beschouwt. Alleen dan behaal je het gewenste effect.

Goede backlinks

Backlinks zijn links die worden geplaatst op een andere website. Deze links verwijzen dan naar een pagina of website van jou. Goede backlinks worden geplaatst op websites die een hoge waardering hebben gekregen van Google. Daarnaast creeër je een goede backlink door deze te plaatsen op sites die hoog in zoekmachine staan en relevant zijn aan de inhoud van jou website. Maar hoe zorg je er nou voor dat je goede backlinks krijgt?

Hoe zorg je voor goede backlinks?

Niet elke website krijgt van Google een hoge waarde toegekend. Wanneer een dergelijke site jouw link op één van hun webpagina’s plaatst, zal Google jouw website dezelfde repuatie kunnen toekennen. Dit is natuurlijk het tegenovergestelde van wat je wil bereiken met linkbuilding.

Om dit te voorkomen is het dus belangrijk dat je ervoor zorgt dat je goede backlinks gebruikt. Schrijf daarom ten eerste goede content voor op jouw website. Wanneer jouw website dusdanig goede content heeft, zullen mensen eerder geneigd zijn om naar jouw site te verwijzen. Dit omdat jouw mooie content misschien een nuttige bijdrage levert aan wat zij zelf proberen over te brengen. Een andere manier om goede backlinks te vergaren is door webmasters te vragen om een backlink voor jou te plaatsen. Een voordeel van deze aanpak is dat het erg simpel en snel is. Een nadeel is dat het een lage slagingspercentage heeft. Toch denken wij dat het wel het proberen waard kan zijn. Die ijzersterke content die je op je site hebt geplaatst, kan de betreffende webmaster toch misschien net overhalen, omdat het dan voor hen ook interessant kan zijn om die link te plaatsen. Als je van plan bent om een webmaster te vragen, kies dan een relevante website met een hoge positie in Google.

Tot slot kan je ook backlinks kopen bij een betrouwbaar bedrijf. Dit verzekert dat u de beste backlinks heeft om zo van alle voordelen van linkbuilding te kunnen profiteren

Met zekerheid een goede linkbuilding strategie

De voordelen van linkbuilding zijn namelijk groot. Backlinks bepalen voor de helft jouw positie in de zoekresultaten van Google. Hoe groter de vindbaarheid, hoe meer (potentiële) klanten. Daarnaast zorgt een goede linkbuildingstrategie ervoor dat jouw site als betrouwbaar en van goede kwaliteit wordt beschouwd door Google.

Bij Webton hebben we een groot netwerk met verschillende sites die volgens Google een hoge waarde genieten. Daarnaast kunnen we met jarenlange ervaring garanderen dat wij de beste resultaten voor jou zullen genereren. Ga dus niet zelf aan de slag met deze tijdrovende en lastige klus, maar besteed het uit. Zo voorkom je het risico dat Google jouw goedbedoelde poging afstraft en kan je er zeker van zijn dat jouw site zal stijgen in waarde en dus in de zoekresultaten.

(Dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van Rodi Media)

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Alkmaar

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Minibieb voor meer leesplezier Algemeen 29 sep, 15:01
Afbeelding
Huisarts Kees Koolbergen stopt na 37 jaar Algemeen 29 sep, 14:38
Afbeelding
Reanimatie na ernstig ongeval op de A9 bij Velsen-Zuid 112-nieuws 29 sep, 14:04
Afbeelding
Weekend Nationale Egeltelling succesvol Algemeen 29 sep, 13:08
Afbeelding
Falkenburg en De Vogel over trainer zijn: “Als speler meer met details bezig” Algemeen 29 sep, 11:37
Afbeelding
Karlsson: ‘Fijn om terug te zijn’ Algemeen 29 sep, 11:08
Afbeelding
Bestelbus verliest aanhanger op Hoeverweg 112-nieuws 29 sep, 09:59
Afbeelding
Honderden Alkmaarders gewapend met afvalgrijpers Algemeen 29 sep, 09:51
Afbeelding
Alkmaarder wint fotowedstrijd MijnBesteDroneshot Algemeen 29 sep, 09:07
Afbeelding
Herfstmarkt bij Hortus Alkmaar Algemeen 28 sep, 15:01
Afbeelding
Gekantelde veevervoer-vrachtwagen 112-nieuws 28 sep, 12:53
Afbeelding
Partij voor de Dieren: voorkom schuldenexplosie Algemeen 28 sep, 10:50
Afbeelding
Victorie Kidsplein op Paardenmarkt Algemeen 27 sep, 15:56
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief