Soulyman Allouch (rechts) is er weer bij.
Soulyman Allouch (rechts) is er weer bij. (Foto: Patrick Goosen/Orange Pictures)

Soulyman Allouch na lange blessure weer bij Jong AZ

Algemeen

Soulyman Allouch lag er in het grootste deel van 2021 uit met een langdurige blessure. Maar de zon is weer gaan schijnen voor de talentvolle jonge aanvaller van AZ. Hij is weer fit en maakte onlangs zijn rentree bij Jong AZ. “Het was een zwaar traject.”

Tegen FC Emmen maakte Allouch onlangs zijn rentree op de voetbalvelden. Gevraagd naar zijn eerste minuten in maanden begint de aanvaller spontaan te glunderen. “Geweldig! Na zo’n lange periode revalideren was dit echt een lekker gevoel.”

Het begint weer

De negentienjarige Amsterdam kwam in de slotfase van het Keuken Kampioen Divisie-duel binnen de lijnen voor Iman Griffith. “Je loopt warm en dan roept de trainer je bij zich. Dan denk je: nu begint het weer. Je beseft dat je weer op de juiste weg bent. Toen ik erin kwam, bracht ik ook gelijk energie in het veld. Ik deed mijn uiterste best.”

Was vooral mentaal zwaar

Dankwoord

Na het duel met de Emmenaren – dat in een doelpuntloos gelijkspel eindigde – toog Allouch naar Instagram. Daar bedankte hij de medische staf van AZ. “Ik wil de fysio’s bedanken die mij hebben geholpen bij mijn herstel. Zij behielden hun vertrouwen in mij en hebben me door deze zware periode geholpen. En ten slotte wil ik ook mezelf nog bedanken.”

Soulyman Allouch in actie tegen  FC Emmen (Foto: Patrick Goosen/Orange Pictures) 

Enkelbreuk

Allouch had dan ook niet te maken met zomaar een lichte blessure. Eind februari zat hij voor het laatst bij de wedstrijdselectie van Jong AZ. Daarna sloeg het noodlot toe en brak hij tijdens een training zijn enkel. “Vier dagen later had ik al gelijk mijn operatie. Ik heb nog één dag thuis uitgerust, maar de volgende dag moest ik al op de club te zijn om te werken aan mijn herstel.”

Hersteltraject

Een maandenlang hersteltraject werd ingezet door de jongeling, die in 2019 net als clubgenoot Mo Taabouni tot het Oranje Onder 17 behoorde dat in Ierland Europees kampioen werd. “We begonnen met het trainen van mijn bovenlichaam en mijn rechterbeen, zodat ik niet te veel spierkracht zou verliezen. Stap voor stap gingen we verder, tot ik na maanden weer op de loopband mocht. Ik was alleen wel wat zwaarder geworden. Daar ben ik aan gaan werken en zo kwam ik uiteindelijk weer op de juiste weg.”

Zware periode

Als vanzelf ging het zeker niet voor Allouch, die toegeeft dat hij het traject als zwaar heeft ervaren. “Niet eens zozeer lichamelijk, maar vooral mentaal was het zwaar. En dan met name op het begin. Je ligt eruit, dus wat ga je doen? Daar kwam nog bij kijken dat ik het laatste jaar van mijn contract inging. Gelukkig had ik mensen om me heen die mij goed hielpen en op het rechte pad hielden. Thuis, maar ook van de vrienden om me heen. Daar ben ik heel blij mee.”

Belangrijk zijn

Inmiddels is het optimisme dus weer terug. Na zijn rentree is Allouch – sinds 2017 spelend in de AZ Jeugdopleiding – uit op meer. “Ik wil veel minuten maken en een basisspeler worden bij Jong AZ. Goaltjes maken, assistjes meepikken: gewoon belangrijk zijn voor het team. En dan uiteindelijk doorstromen naar AZ 1. Dat is het doel.”

Tekst: AZ Media 

Foto’s: Orange Pictures / Patrick Goosen

Afbeelding
75.000 euro voor warme kamers in Noord-Holland Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Bibliotheek Kennemerwaard: 'Het gebruik van boeken is een middel, niet een doel op zich' Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Witry als lichtend voorbeeld Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Huys Auerhaen: een museum vol interieurschatten Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Aanrijding verkeersplein rotonde Kooimeer 112-nieuws 1 feb, 14:21
Afbeelding
Peter Swidde in Kruithuisje Algemeen 1 feb, 13:40
Afbeelding
Fikse boetes moet drugsdealers afschrikken Algemeen 1 feb, 12:54
Afbeelding
Beschermde status voor Oostwijk Algemeen 1 feb, 11:15
Afbeelding
Flexibiliteit om pieken in opvang aan te kunnen Algemeen 1 feb, 11:02
Afbeelding
Alkmaar City Run by night: rennen en swingen Algemeen 31 jan, 16:36
Afbeelding
Hermes Ahmadi in De Groene Zwaan Algemeen 31 jan, 16:21
Afbeelding
Automobiliste schept jongen op elektrische step 112-nieuws 31 jan, 15:27
Afbeelding
Donatie van € 8.063 voor Jeugdfonds Algemeen 31 jan, 10:08