Goud voor Summer Wijkhuizen van Alkmaarsche IJsclub

Algemeen
Summer Wijkhuizen.
Summer Wijkhuizen. (Foto: Piet van Es / Pietures)

ALKMAAR - Summer Wijkhuizen van Alkmaarsche IJsclub heeft zondag 13 februari goud gewonnen tijdens KNSB Cup M selectiewedstrijd kunstrijden in Groningen. Het was een spannende wedstrijd, omdat de schaatsers hier hun laatste mogelijkheid hadden om zich te kwalificeren voor de KNSB M finale. De schaatsers presteerden goed, met als hoogtepunt een gouden medaille.

Martinibokaal Groningen

Na een succesvolle wedstrijd vorige week in Eindhoven konden de schaatsers van AIJC voor de laatste keer hun kür rijden en zich hiermee proberen te kwalificeren voor de KNSB Cup M finale op 26 en 27 maart. Onder leiding van coach Marcus Deen reden onze schaatsers kun küren en haalden zij zoals altijd het beste in zichzelf naar boven. De altijd vrolijke Summer Wijkhuizen (11 jaar) reed een sterke en stabiele kür en behaalde hiermee een nieuwe personal best score én als kers op de taart een mooie, welverdiende 1e plaats. Zij staat dankzij deze prestatie op de eerste plaats in de ranking van de categorie mini’s en heeft zich hiermee geplaatst voor de finale. 

Volledige uitslagen: 

Categorie Mini: Summer Wijkhuizen (11) 1e plaats, Juna Bloetjes (11) 20e plaats 

Categorie Midi: Anna Fleur Smit (11) 8e plaats Categorie Maxi: Katia Suris (15) 5e plaats, Veerle van Garderen (17) 16e plaats

De top 60% schaatsers in de totaalranking van elke categorie plaatst zich automatisch voor de KNSB M Finale. In de komende weken wordt bekend welke schaatsers van AIJC zich hiervoor hebben geplaatst en tijdens de finale zullen gaan strijden om de titel Nationaal Kampioen.