Spektakel in ZEturf Arena: negentig paarden in tien draverijen

Algemeen
Zondag is het weer spektakel in de Alkmaar ZEturf Arena.
Zondag is het weer spektakel in de Alkmaar ZEturf Arena. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Maar liefst negentig paarden doen zondag 3 april mee in aan tien prachtige draverijen in de Alkmaar ZEturf Arena. Start eerste koers om 13.30

Het is de eerste meeting van 2022 op de drafbaan in Alkmaar. De inspanningen van organisator SEDA worden beloond. De negentig paarden die zijn ingeschreven is veel meer dan de organisatie had verwacht. In plaats van de acht geplande draverijen kunnen er nu zelfs tien gehouden worden. Bovendien zijn alle koersen met het maximaal aantal paarden bezet.

Maar liefst negentig paarden zijn ingeschreven voor de tien draverijen. (Foto: aangeleverd)

Massaal inschrijven

Voorzitter Kees de Groot is dan ook bijzonder verheugd. “Het is mooi om te zien dat iedereen in de Nederlandse drafsport ons ondersteund en de trainers massaal inschrijven voor de koersen in Alkmaar. Daar waar de afgelopen jaren de trainers nog vaak naar het buitenland gingen besluiten ze nu om massaal naar Alkmaar te gaan. We doen er dan ook alles aan om de drafsport in Alkmaar, met meer dan honderd jaar geschiedenis een gezonde toekomst te bieden”.

De SEDA heeft de laatste maanden fors geïnvesteerd in de accommodatie. De hal onder de monumentale tribune, de skybar met uitzicht op de baan en de VIP-lounge zijn compleet gerestyled. Daarnaast is de SEDA een samenwerking aangegaan met de Alkmaarse cateraar Food for the Mood. Onder de naam DE BAAN is het multifunctionele complex nu geschikt als evenementenlocatie voor onder andere vergaderingen, workshops, bedrijfspresentaties en partijen. De eerste boekingen stromen nu al binnen.

Gastronomie, sport, spel en spanning komen zondag allemaal samen in de ZEturf Arena. Voor de kinderen is er schminck en een luchtkussen. Na afloop van de koersen (17.00 uur) is er live-muziek van de entertainers Bob en Dennis van Veen in de grote hal. Iedereen is welkom in de ZEturf Arena. Start eerste koers om 13.30 uur. Entree is 6 euro. Kinderen tot 16 jaar vrij entree.