Betoverende Lichtjesavond Alkmaar sluit zomer af

Algemeen
Lichtjesavond Alkmaar.
Lichtjesavond Alkmaar. (Foto: Rob Glas)

ALKMAAR - Een betoverende vaartocht door het centrum van Alkmaar. Dat is waar Lichtjesavond Alkmaar voor staat. Zaterdagavond 27 augustus is het weer zover en zijn er naast de lichtjes van de kermis nóg eens duizenden lichtjes op de deelnemende bootjes en in het centrum van de stad. De route vaart door de historische binnenstad met de prachtige grachten, monumentale panden en nostalgische bruggen. 

Vaar mee met Lichtjesavond Alkmaar en steun goed doel

Lichtjesavond Alkmaar - georganiseerd door Lionsclub Alkmaar - is letterlijk een schitterende manier om met familie, vrienden, zakelijke relaties of medewerkers te genieten van dit jaarlijks terugkerende evenement waarvan de opbrengst volledig naar het goede doel gaat. Dit jaar is ervoor gekozen om het Noordwest Ziekenhuisgroep te helpen met de aanschaf van - hopelijk meerdere - VR-brillen voor de uitslaapkamer. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de inzet van een VR-bril ervoor zorgt dat patiënten minder pijn en angst ervaren na een behandeling. 

Met de opbrengst wil Lionsclub Alkmaar een bijdrage leveren aan VR-brillen voor Ziekenhuisgroep Noordwest. (Foto: aangeleverd)

Meedoen

Ook deelnemen aan deze betoverende avondvaartocht door de sfeervolle grachten van Alkmaar? Ga dan snel naar www.lichtjesavondalkmaar.nl en klik op ‘vaar mee’. Het aantal kaarten is beperkt. Geen boot en toch meedoen en het goede doel steunen? Voor het eerst dit jaar biedt de organisatie ook een wandeltocht aan en kunnen deelnemers lekker meegenieten vanaf de mooiste plekjes aan de wal. Kaarten hiervoor zijn 27 augustus vanaf 11.00 uur verkrijgbaar in de kraam van Lionsclub Alkmaar bij het vertrekpunt van de vaartocht aan de Turfhaven. Deze kaart kost vijf euro, inclusief een versnapering. Deelnemers kunnen tijdens de wandelroute op vertoon van de wandelkaart wat lekkers afhalen bij De Eendracht/IJkgebouw. 

Kijk voor meer informatie op www.lichtjesavondalkmaar.nl.