Expositie 750 jaar Munnikenweg Oudorp

Algemeen
De Munnikenweg was dé toegangsweg van uit Kennemerland naar West-Friesland.
De Munnikenweg was dé toegangsweg van uit Kennemerland naar West-Friesland. (Foto: aangeleverd)

OUDORP - De Munnikenweg in Oudorp is een zeer oude verbindingsweg die al de dertiende eeuw werd aangelegd door graaf Floris de Vijfde. Het was dé toegangsweg van uit Kennemerland naar West-Friesland. Deze verbinding werd zelfs zo belangrijk gevonden dat er aan deze weg twee kastelen zijn gebouwd, de Middelburg en de Nieuwburg van waaruit weerstand kon worden geboden aan de opstandige Westfriezen. Van maandag 26 tot en met vrijdag 30 september is de foto expositie ‘750 jaar Munnikenweg’ geopend in de boerderij van Speeltuinvereniging O.K.B. voor alle belangstellenden. 

750 jaar Munnikenweg in beeld


De expositie geeft een kleurrijk beeld van de Munnikenweg en haar omgeving, tevens is er een historische wandeling beschikbaar. De wandeling duurt ongeveer 45 minuten en loopt langs de monumenten van de Munnikenweg. Bij de expositie zijn Munnikenwegbewoners aanwezig die (extra) informatie kunnen geven of vragen kunnen beantwoorden. 

De boerderij aan Munnikenweg 88 is geopend van 14.00 tot 16.00 uur. Toegang is gratis, maar wordt wel op prijs gesteld om een consumptie af te nemen bij de kiosk in de speeltuin.