VR-brillen voor ziekenhuisgroep

Algemeen
Martijn Wokke van Lions Alkmaar (links) overhandigt de VR-brillen voor Ziekenhuis Noordwest.
Martijn Wokke van Lions Alkmaar (links) overhandigt de VR-brillen voor Ziekenhuis Noordwest. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

ALKMAAR - Midden tussen de olifanten staan bij een Afrikaanse meertje of door het Rijksmuseum wandelen en de Nachtwacht bezichtigen. Met een VR-bril belanden patiënten van ziekenhuisgroep Noordwest even in een andere wereld en dat is voor, tijdens of na een operatie een fijne ervaring. Met de opbrengst van Lichtjesavond op zaterdag 27 augustus kon de Lionsclub Alkmaar een belangrijke bijdrage leveren voor twee van deze VR-brillen die maandag 24 oktober aan het Alkmaarse ziekenhuis zijn overhandigd.

“Uit onderzoek blijkt namelijk dat de inzet van een VR-bril ervoor zorgt dat patiënten minder pijn en angst ervaren na een behandeling”, zegt Martijn Wokke van Lions Alkmaar. “Ze worden gebruikt voor de uitslaapkamer waar patiënten na een behandeling herstellen, maar eigenlijk zijn ze voor meerdere afdelingen interessant. De brillen worden met inclusief tablet, software en andere benodigdheden geleverd, waardoor het ziekenhuis echt twee volwaardige brillen heeft. Een VR-bril wordt vaker gebruikt, maar nog niet bij operatiepatiënten. Als Lions zijn we heel blij wij deze groep een steuntje in de rug kunnen geven. De brillen zijn prijzig om aan te schaffen en dus is het ziekenhuis superblij dat wij ze hierbij wilden helpen.”