Italiaans restaurant en delicatessenshop in voormalige bakkerij/lunchroom Fermento

Algemeen
Thom Hartog opent binnenkort zijn Italiaans restaurant op de locatie waar vroeger lunchroom Fermento zat.
Thom Hartog opent binnenkort zijn Italiaans restaurant op de locatie waar vroeger lunchroom Fermento zat. (Foto: Rodi Media)

ALKMAAR - Binnenkort is Alkmaar weer een restaurant rijker. In het pand waar jarenlang bakkerij en lunchroom Fermento zat, komt een nieuw Italiaans restaurant, pizzabar en delicatessenshop. Al is de term ‘nieuw’ niet helemaal correct, want Thup’s zat van 2014 tot 2019 op het Waagplein en is dus geen onbekende. Nadat eigenaar Thom Hartog afscheid nam van het restaurant en corona toesloeg concentreerde hij zich op het bezorgen van kwaliteitspizza’s en pasta’s. Maar de ondernemer mist het menselijk contact en de rechtstreekse reacties op zijn eten. Hij zocht een mooie locatie om zijn dromen van een restaurant en delicatessenwinkel te verwezenlijken. Na lang zoeken werd die plek gevonden, middenin de stad op de hoek Laat/Hofstraat. 

“Een superlocatie”, vindt Thom, die in 2015 nationale aandacht kreeg met zijn prijs ’beste pizza van Nederland’. “We wilden graag een hoekpand, met veel licht. Op dit moment wordt er nog volop verbouwd, maar straks opent Thup’s Pizza Bar hier zijn deuren. De bezorging doen we nu al vanuit dit pand, maar het gaat nog even duren voordat we met het restaurant openen. Via crowdfund hopen we de middelen bij elkaar te krijgen om onze mooie plannen te realiseren. Als dat lukt kunnen we in juni/juli open en kun je hier straks pizza’s, pasta’s en meer eten. Maar alleen een kop koffie of een mooi glas wijn met een plankje vol lekkers kan ook. We hebben een uitgebreide bier- en wijnkaart én een toffe non-alcoholische kaart. We werken met fantastische, verse producten. Daar maken we ook complete maaltijden mee die je thuis kunt opeten. We worden dus ook een soort traiteur en delicatessenwinkel waar je allemaal lekkere producten voor thuis kunt kopen. Ik kijk ontzettend uit naar de interactie met gasten; dat maakt het compleet.”

Goed verhaal

“Onze pizza’s zijn van hoge kwaliteit doordat we alleen met de beste producten werken. Het is een totale keuze voor kwaliteit. Zo laten wij het deeg minimaal 48 uur rijzen, daardoor worden gluten afgebroken en neemt het aantal anti-oxidanten toe. Daardoor krijg je niet zo’n klomp in je buik. Onze bodems kun je straks ook gewoon meenemen voor in je vriezer. We staan achter onze producten en vinden het belangrijk dat ze goed zijn voor mens, dier en aarde. We willen graag nog een mooie houtoven in de zaak en krijgen een terras voor de deur. Op termijn willen we ook de pasta vers maken. Hoewel het restaurant officieel in juni/juli opent, openen we op korte termijn een pop-up variant.”