Summer Wijkhuizen wint DFS Trophy 2024

Sport
Summer Wijkhuizen is DFS kampioen van 2024.
Summer Wijkhuizen is DFS kampioen van 2024. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Summer Wijkhuizen werd zaterdag 20 april gekroond tot DFS kampioen 2024 tijdens de jaarlijkse DFS Trophy in Sportcomplex De Meent in Alkmaar. Na een spannende wedstrijd tussen de schaatsers van de Alkmaarse schaatsclub Deen Figure Skating ging Summer uiteindelijk met de wisseltrofee naar huis. 

Summer reed een sterke kür in de categorie Advanced Novice en sloot een voor haar zeer succesvol seizoen af met de titel DFS Kampioen. Zij ging met de winst naar huis en tot volgend seizoen staat de wisselbeker bij haar op de kast. 

Recreatieve schaatsers 

De recreatieve schaatsers van Deen Figure Skating van 3 tot en met 16 jaar en de recreanten van 16+ kregen speciaal voor de DFS Trophy küren aangeleerd om te showen op het evenement. Tijdens de wedstrijd streden zij om de individuele titels binnen hun categorieën. De schaatsers trokken hun mooiste outfit uit de kast en lieten zien dat zij de afgelopen tijd hard hebben gewerkt aan de küren. Met sterke optredens lieten ze zien wat ze waard zijn. 

Wedstrijdrijders 

Voor de wedstrijdschaatsers was de wedstrijd de afsluiter van het seizoen, waarbij zij in hun categorie streden om de individuele titels. De schaatsers lieten zien dat zij zich het afgelopen seizoen flink hebben ontwikkeld en verbeterd. Het wedstrijdseizoen werd succesvol afgesloten met de DFS Trophy.