Zwemmen in Alkmaar: alle informatie over zwembaden op een rij!

Uitgaan
Zwemmen in Alkmaar: buitenbad de Hoornse Vaart.
Zwemmen in Alkmaar: buitenbad de Hoornse Vaart. (Foto: Alkmaar Sport)

ALKMAAR - Zin om te zwemmen? Hier vind je alle informatie die je nodig hebt voor een verfrissende duik in Alkmaar! Zowel in Alkmaar of in de nabije omgeving kun je heerlijk zwemmen. In dit artikel zetten we alle informatie over zwembaden (zowel binnenbad als buitenbad) in Alkmaar. 

Zwemmen Alkmaar

Alkmaar heeft diverse zwembaden waar bezoekers kunnen genieten van zwemmen en andere wateractiviteiten. Dit zijn alle plaatsen waar je kunt zwemmen in Alkmaar:

  • Zwembad De Hoornse Vaart | Alkmaar
  • Zwembad de Hout | Alkmaar
  • Zwembad De Bever | Sint Pancras
  • Zwembad het Baafje | Heiloo
  • Geestmerambacht | Koedijk / Langedijk
  • Park van Luna | Heerhugowaard

Binnenzwembad Alkmaar

Zwembad De Hoornse Vaart | Hoorn

Zwembad De Hoornse Vaart is een Alkmaars grootste en bekendste zwembad. De Hoornse Vaart heeft zes zwembaden waaronder een 50-meterbad, een golfslagbad, een 25-meterbad, instructiebad, een waterspeeltuin voor de allerkleinsten én een buitenbad. Je kunt bij de Hoornse Vaart onder de 18 jaar al zwemmen voor €4,10. Boven de 18 betaal je €5,50 voor een dagkaart.

Openingstijden

Maandag:7.00 - 12.00 uur
Dinsdag:7.00 - 17.00 uur / 19.00 - 21.00 uur
Woensdag:7.00 - 17.00 uur / 19.00 - 21.00 uur
Donderdag:   7.00 - 17.00 uur / 19.00 - 21.00 uur
Vrijdag:7.00 - 17.00 uur
Zaterdag:9.00 - 17.00 uur
Zondag:9.00 - 16.00 uur


Zwembad De Hout | Alkmaar

Zwembad De Hout is een klein bad in het Zuidwesten van Alkmaar en biedt verschillende activiteiten zoals aquajoggen, banenzwemmen, ouder-en-kindzwemmen, 50+ zwemmen, vroege vogelzwemmen, zwemmen voor gehandicapten, vrouwenzwemmen en zwemles. Er zijn speciale openingstijden voor het banenzwemmen in het 25-meterbad en het recreatief zwemmen. Check de website van Zwembad De Hout voor alle juiste openingstijden. Je kunt bij de Hoornse Vaart onder de 18 jaar al zwemmen voor €3,40. Boven de 18 betaal je €4,60 voor een dagkaart.

Zwemmen in Alkmaar? Kan ook in Zwembad De Hout. (Foto: aangeleverd)

Buitenzwembad Alkmaar

Zwembad De Hoornse Vaart | Alkmaar

Zwembad De Hoornse Vaart heeft een prachtig buitenzwembad, centraal gelegen aan de rand van Alkmaar. Wat vind je zoal bij buitenzwembad de Hoornse Vaart: een strand met ligstoelen, hangmatten, parasols en zelfs een stukje zand om heerlijk in te spelen. Iedere woensdag- en zaterdagmiddag is er gratis animatie. Het bad heeft ook een supersnelle glijbaan. Je kunt bij de Hoornse Vaart onder de 18 jaar al zwemmen voor €4,10. Boven de 18 betaal je €5,50 voor een dagkaart.

Buitenzwembad omgeving Alkmaar

In de nabije omgeving van Alkmaar zijn ook een paar prachtige zwembaden, zoals zwembad De Bever in Sint Pancras en zwembad Het Baafje in Heiloo. 

Zwembad De Bever | Sint Pancras

Zwembad De Bever is een heerlijk bad in het dorp Sint Pancras, dat vlak tegen Alkmaar aan ligt. De bever heeft drie verschillende baden, twee glijbanen, een duikplank, speelattributen voor in en buiten het water en ook is er een klein strandje. Chillen of een potje voetballen kan op het grote grasveld. Er is een winkeltje voor een koel drankje, een lekker patatje of een heerlijk ijsje. Je kunt al zwemmen bij zwembad De Bever vanaf €5,50 per dag als je online een kaartje aanschaft. Aan de kassa kost het je €7,-. Kinderen van 0-2 jaar mogen gratis naar binnen.

Zwembad De Bever in Sint Pancras. (Foto: aangeleverd)

Zwembad Het Baafje | Heiloo

Zwembad Het Baafje is een openluchtzwembad in Heiloo. Het heeft een hoge springplank, een 50-meterbad en een verwarmd peuterbad. Op het terras kun je terecht voor een hapje of drankje. Zwembad Het Baafje is geopend vanaf eind april tot begin september. Je kunt al zwemmen bij zwembad De Bever vanaf €5,50 per dag als je online een kaartje aanschaft. Aan de kassa kost het je €7,-. Kinderen van 0-2 jaar mogen gratis naar binnen. 

Zin om te zwemmen in de omgeving van Alkmaar? Zwembad het Baafje in Heiloo. (Foto: aangeleverd)

Disco zwemmen Alkmaar

Bij zwembad De Hoornse Vaart kun je genieten van discozwemmen in Alkmaar. Met swingende muziek, gezelligheid en een maandelijks wisselend thema, zoals piraten of circus, is het feest compleet. Het evenement is speciaal voor kinderen tot 13 jaar en vindt plaats van 19:00 tot 21:00 uur. Volwassenen moeten kinderen zonder zwemdiploma begeleiden.

Natuurzwemmen Alkmaar en omgeving

Wel zin om te zwemmen, maar geen zin in een zwembad? In Alkmaar is water zat dus wil je jezelf gemakkelijk maken kun je altijd het Noord-Hollands Kanaal in duiken, de Singel om de stad heen of in een van de grachten. In de omgeving kun je terecht bij het natuurpark Geestmerambacht (Koedijk/Langedijk) of het Strand van Luna in Heerhugowaard. Recreatiegebied Geestmerambacht ligt tussen Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk en omvat een grote plas met allerlei mogelijkheden. Je kunt er zwemmen, zonnen en surfen maar ook wandelen en fietsen. In Park van Luna vind je ook een strandje waar het goed toeven is. Wil je in de natuur zwemmen? Check altijd even op www.zwemwater.nl of het veilig is. Bij het Geestmerambacht kun je zowel gratis zwemmen als gratis parkeren.

Zwemmen in AlkmaarZwemmen in recreatiepark Geestmerambacht. (Foto: aangeleverd)