Kerstmarkt Alkmaar: Grote Kerk wordt één groot Kersthuis

Uitgaan
De Grote Kerk vormt van 23 december tot en met 3 januari het onderkomen voor het Kersthuis.
De Grote Kerk vormt van 23 december tot en met 3 januari het onderkomen voor het Kersthuis. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - De Grote Kerk wordt van 23 december tot en met 3 januari omgetoverd tot het Kersthuis, een kerstbeleving voor jong en oud. 

Bezoekers wandelen door het Kerstbomenbos, dansen in de ‘Stille Nacht Silent Disco’ en gaan midden in de kerk de strijd aan op de curlingbaan. Er zijn mooie kerstcadeaus op de kerstmarkt te koop en warme chocolademelk en wafels in kerstcafé maken de middag compleet.

Initiatiefnemers Mirella Doss en Lotte van der Eng vinden dat Alkmaar al jaren een groots kerstevenement verdient waar iedereen zich welkom voelt. “De Grote Kerk is zo’n toffe, magische locatie: daar moesten we als Alkmaarders iets mee doen! Het is fantastisch dat we met Het Kersthuis een plek van samenzijn creëren waar heel Alkmaar kerst kan vieren. Het wordt te gek!” aldus Mirella Doss. Het is ook mogelijk om je kerst- of nieuwjaarsborrel in het Kersthuis te vieren. Een bijzondere setting om het jaar feestelijk af te sluiten met collega’s. De zakelijke evenementen zijn mogelijk van 7 december tot en met 3 januari.

Openingstijden

Het Kersthuis is geopend van 23 december tot en met 3 januari van 10:00 tot 17:00 uur. Tickets zijn €7,50 per persoon (exclusief €1,50 transactiekosten, €8,50 aan de kassa en kinderen tot 2 jaar gratis). Meer informatie en tickets via www.hetkersthuisalkmaar.nl.