Wat wordt dé onderneming van het jaar 2024?

Zakelijk
Familiebedrijf Klomp werd OVNH-winnaar 2023 in de categorie grootbedrijf.
Familiebedrijf Klomp werd OVNH-winnaar 2023 in de categorie grootbedrijf. (Foto: archief)

HAARLEM – De 17e editie van dé Ondernemingsverkiezing van Noord-Holland - de OVNH – is op 2 oktober van start gegaan. Jonge, middelgrote en grote bedrijven kunnen bewijzen dat ze tot de top van het Noord-Hollandse bedrijfsleven behoren door mee te doen aan de OVNH. De aanmeldronde voor 2024 is inmiddels gestart en iedereen kan tot 7 januari 2024 kandidaten aanmelden. Rodi Media is mediapartner van deze ondernemersverkiezing. 

Gedeputeerde Esther Rommel en juryvoorzitter: “Als ik bedrijven in Noord-Holland bezoek ben ik meestal heel positief verrast en trots! Wat heeft Noord-Holland toch veel te bieden aan ondernemerschap. Van traditionele familiebedrijven tot jonge startups, Noord-Holland heeft het allemaal.” OVNH zet ondernemend Noord-Holland in de schijnwerpers. Esther Rommel: “Het is goed dat dat gebeurt want veel ondernemers zijn nog te bescheiden om te laten zien wat ze allemaal doen. Wat dragen zij bij aan de economie, wat doen zij om medewerkers aan te trekken en te behouden, wat doen zij aan innovatie en verduurzaming? Ik vind het een eer om juryvoorzitter te mogen zijn.”

Alle medewerkers

Familiebedrijf Klomp BV, specialist in installatie-, dak- en energietechniek is OVNH-winnaar 2023 in de categorie grootbedrijf. Eigenaar Edwin Klomp bewaart mooie herinneringen aan de OVNH-finale, begint hij. “Het was een fantastische en spannende avond. Goed dat de provincie dit doet. Want of je nou wint of niet, zo’n entourage stimuleert ondernemers.” Klomp kreeg vele felicitaties, complimenten én taart nadat het bedrijf was bekroond. “Deze impact had ik nooit verwacht. De mensen die hier werken zijn echt trots op de prijs. Ze vinden het ontzettend belangrijk dat ons bedrijf ergens voor staat. Om iedereen te bedanken hebben we een taartje thuisgestuurd. Dit is namelijk niet de prijs voor de beste ondernemer, maar voor de beste onderneming.” 

Aanmelden tot 7 januari 

Noord-Hollandse bedrijven kunnen zich tot en met 7 januari 2024 in één van de vier categorieën aanmelden voor de OVNH. Dat kan via het aanmeldformulier op www.ovnh.nl. Op de site staan ook de overige deelnamecriteria. De finale van de ONVH vindt plaats op 29 mei 2024 in de Philharmonie in Haarlem. In 2023 gingen Klomp BV (Grootbedrijf), Marie-Stella-Maris (MKB Midden), Karma Kebab (De Belofte), Loveli (Publieksprijs) met de prijzen naar huis. 

Partners en sponsors van de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland zijn: Provincie Noord-Holland en Randstad (hoofdsponsors), ABN AMRO, Nationale Nederlanden, RSM, MT/Sprout, MKB Nederland, Starletti, Landgoed Duin & Kruidberg, Labré advocaten en Rodi Media.