Zes portretten uit de serie ‘Een andere ik’

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Henk Veldhuizen)

In het Schoutenhuis exposeert Henk Veldhuizen met zes portretten uit de serie ‘Een andere ik’ van 5 oktober t/m 1 november.

Alphen aan den Rijn - In de portretfotografie heeft Henk zijn passie gevonden. Hij probeert recht te doen aan het unieke van de persoon die voor hem staat door de vele kanten van deze mens te laten zien. Het is mooi als iemand trots kan zijn op zijn of haar portret. Daarnaast is het voor Henk een uitdaging om beelden te scheppen die de toeschouwer dwingen wat langer te kijken. Een portret te maken waarvan men zich afvraagt wat er in de gefotografeerde mens omgaat. Wat is de emotie? Wat denkt iemand? En wat is de bedoeling van de fotograaf? Henk houdt ervan om de antwoorden op deze vragen over te laten aan de toeschouwer.

Henk Veldhuizen: “Werken met mensen vind ik het leukste wat er is. Om een mooi portret te maken moet je samenwerken, samen nadenken over hoe het eruit zou kunnen zien en proberen om een beeld te creëren dat anders is. Het moet iets anders zijn dan je iedere dag in de spiegel kan zien. Dat is mijn uitdaging!”

Schoutenhuis (Julianastraat 4). Geopend dinsdag t/m zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur