Jaarmarkt Alphen aan den Rijn 2023: dit moet je weten!

Algemeen
Kijken, kopen, springen en spelen op de jaarmarkt
Kijken, kopen, springen en spelen op de jaarmarkt (Foto: Writing4U.nl)

ALPHEN AAN DEN RIJN – Op woensdag 20 september 2023 vindt de grootste jaarmarkt van Nederland weer plaats in Alphen aan den Rijn. In dit artikel staat alles wat je moet weten over de traditionele jaarmarkt op de derde woensdag van september!

Jaarlijkse traditie Alphen aan den Rijn

Met meer dan 700 verschillende kramen is de Jaarmarkt in Alphen aan den Rijn een geweldige trekpleister met meer dan genoeg koopjes en activiteiten. Jaarlijks trekt het altijd gezellige evenement meer dan 100.000 bezoekers! Van de braderie en foodtrucks naar de vlooienmarkt, er is altijd wel iets voor iedereen.

Het centrum van Alphen aan den Rijn verandert sinds 1894 jaarlijks op de derde woensdag van september in een prachtige markt met aansluitend attracties en optredens van verschillende artiesten. Zo waren er vorig jaar optredens van onder andere StukTV en John de Bever.

Programma Jaarmarkt 2023

Naast de grootste jaarmarkt van Nederland te organiseren, zijn er nog veel meer activiteiten die je kunt doen op 20 september in Alphen aan den Rijn. Zo is er voor de kinderen ook een hoop te doen. In de ochtend organiseren de kinderen hun eigen rommelmarkt waar ze kunnen knutselen, spelen en schminken. Ook zijn er verschillende workshops aanwezig om te volgen en natuurlijk kan de kermis niet ontbreken!

Net als de jaren ervoor komen er ook weer een aantal lokale en regionale bandjes optreden. Er is geen genre dat niet voorbij komt deze dag. Van country tot Hollandse klassiekers. Noem het maar op! Nadat de markt sluit gaat de dag door met een vullend avondprogramma.

Bekijk hier het programma van vorig jaar 2022.

Kermis Jaarmarkt Alphen aan den Rijn

Natuurlijk is er ook dit jaar weer een kermis tijdens de Jaarmarkt in Alphen aan den Rijn. De kermis vindt plaats van vrijdag 15 september tot en met woensdag 20 september 2023. Net als vorig jaar staat de kermis op het C.P. Mulderveld.

Stichting Jaarmarkt Alphen aan den Rijn

Op de 3e woensdag in september vindt traditioneel de Jaarmarkt van Alphen aan den Rijn plaats. De Jaarmarkt vormt jaarlijks het hoogtepunt van de ‘Alphense Dagen’. Verschillende onderdelen keren op de Jaarmarkt steeds terug, waaronder de Jaarmarktkermis, de Kindermarkt, de Antiek- en Boekenmarkt en podiumprogramma’s. De Jaarmarkt wordt georgaiseerd door Stichting Jaarmarkt Alphen aan den Rijn. bekijk hier hun website.

Hoe laat begint de Jaarmarkt?

Dit jaar vindt de markt dus plaats op woensdag 20 september. Het begint om 09:00 uur en je kunt rondlopen tot 17:00 uur. Vorig jaar begon de markt nog om 10:00 uur, maar dit is dus een uurtje verzet. In de avond, vanaf ongeveer 19:00 uur, gaat de dag door met een aanvullend avondprogramma. Hier zullen bekende artiesten komen optreden, die ten tijde van schrijven nog niet bekend zijn gemaakt. Natuurlijk houden we jullie op de hoogte.

Programma Jaarmarkt Rijnplein

Op woensdag 20 september 2023 zal het Rijnplein veranderen tot een feestterrein met amusement, een gevarieerde line-up van artiesten voor zowel jong als oud. Dit is het programma van de Jaarmarkt op het Rijnplein:

12.00 uur

Koor Summertime

12.45 uur

Dansact

13.00 uur

Koor Summertime

13.45 uur

Dansact

14.00 uur

Een exclusieve preview van theater Castellum

14.15 uur

Clowns Googelshow

15.00 uur

Feestband Klaar!

15.45 uur

Robert Sand

16.00 uur

Feestband Klaar!

19.00 uur

Winnaar Straattheaterfestival 2022 Alphen aan den Rijn

19.30 uur

Release (coverband)

20.15 uur

Vieze Jack

20.45 uur

Release (coverband)

21.30 uur

DJ Jordiz

22.30 uur

Marco Schuitmaker

23.00 uur

Senna

23.30 uur

Frans Duijts