Het Alphen Art Event gaat van start

Nieuws
Afbeelding
(Foto: )

Alphen - Vrijdagavond 9 juni om van 20 tot 20.30 uur vindt de spectaculaire opening plaats van het Alphen Art Event op de industriële ‘broedplaats’ De Werf. De kunstmanifestatie Alphen Art Event is te bezoeken in het weekend van 9 juni, en zaterdag en zondag van 10 t/m 11 juni.  

Vrijdagavond oppennen burgemeester Liesbeth Spies en wethouder kunst en cultuur Anouk Noordermeer het Alphen Art Event met een spectaculaire art-videoperformance en een live dansperformance van I’m in Motion. Om 19.30 is de inloop, van 20:00 tot  20.30 uur vindt de opening plaats, vanaf 20.30 - 22 uur kunt u de expositie bekijken. De expositie bestaat uit het werk van ruim 100 kunstenaars, inclusief podiumkunstenaars. Beeldend kunstenaars, muzikanten en dansers reageren improviserend op elkaar. De ingang is onder de overkapping op de Werf, Industrieweg 4, Alphen aan den Rijn. 

Op zaterdag & zondag is de expositie ook te bekijken in de 1000m2 botenhal op de Werf. Hier ziet u o.a. een zwevend kunstwerk van 1000 basisschoolleerlingen, street artists zijn live aan het werk op zaterdag en geven een workshop op zondag. Stadsdichter Lars Ferweda nodigde diverse jonge dichters uit uit de regio die een Spoken word optreden zullen geven. Zijn provinciale collega is ook van de partij. Geniet verder van interdisciplinaire optredens: van muzikanten, moderne/urban dansers, theaterinterventies van Productiehuis Alphen, live art en veel creatieve workshops. Meer informatie Op de website van het event www.alphenartevent.nl is het gehele programma te vinden. 

AlphenArtEvent wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Alphen aan den Rijn, het Prins Bernhard Cultuurfonds, cultuurplatform KHABBAZ, Stichting Rijnkade 1630, Haven aan den Rijn, STA-Art.