NK Poker van start in restaurant de Lelie

Sport
Het NK Poker gaat van start in restaurant de Lelie.
Het NK Poker gaat van start in restaurant de Lelie. (Foto: Archief Rodi Media)

ALPHEN - In restaurant de Lelie in Alphen is op maandag 6 maart een van de voorrondes van het Open Nederlandse Kampioenschap Poker. “Wij, Alex en Bianca, van het restaurant spelen ook mee om ons te plaatsen voor de finale die in juli in Nijkerk in het Hart van Holland wordt gehouden. Een van de 2 heeft zich al geplaatst”, vertelt eigenaar Alex van der Linden.

In het restaurant aan het Europapark 1 gaan van 19.30 tot een uurtje of 00.30 uur ongeveer 80 pokerspelers met elkaar de strijd aan. De Texas Hold ‘ Em is de variant die bij het kampioenschap wordt gespeeld.

Alex pokert 3 tot vier keer in de week. “Ik doe het vooral met mijn familie en omdat ik het erg leuk vind. We proberen elk jaar met elkaar in de finale te staan, dat is ons doel.”  Zijn speelwijze is om risico’s te nemen en verrassend te zijn. “Ik probeer echt te spelen voor de kaarten die op tafel liggen. Bluffen doe ik echt bijna nooit, ik houd daar niet zo van.” 

Het ONK Poker is in 2015 ontstaan, omdat er geen laagdrempelig aanbod was in Nederland voor de beginnende en recreatieve pokerspelers. Bij Alex en het kampioenschap gaat het spel niet om het geld, maar om de eer. 

“Het wordt hartstikke leuk. Mensen kunnen van tevoren lekker bij ons komen eten. Iedereen tussen de 0 en de 100 is welkom bij ons. En dat al bijna 30 jaar.”