Koopzondag Alphen aan den Rijn 2023: alles wat je moet weten!

Uitgaan
Alle informatie over de koopzondagen in Alphen aan den Rijn.
Alle informatie over de koopzondagen in Alphen aan den Rijn. (Foto: Adobe Stock)

ALPHEN AAN DEN RIJN – De koopzondag in Alphen aan den Rijn is een perfect moment om gezellig door het centrum van de stad te wandelen. De meeste winkels zijn tegenwoordig wel open op zondag, op een enkeling na. Maar waar kun je het beste winkelen in Alphen? En hoe zit het met parkeren? In dit artikel lees je alles over de koopzondag in Alphen aan den Rijn.

Data koopzondagen 2023 Alphen aan den Rijn

In de gemeente Alphen aan den Rijn mogen winkels iedere zondag geopend zijn. Er zijn dus geen speciale koopzondagen, maar je kunt er wel iedere week terecht. De meeste winkels in het centrum van Alphen aan den Rijn zijn iedere zondag open. In winkelcentrum De Aarhof is het iedere zondag koopzondag!

Openingstijden koopzondag Alphen aan den Rijn

De koopzondag in Alphen aan den Rijn is doorgaans van 12:00 tot 17:30 uur te bezoeken. Op deze uren zijn de meeste winkels geopend in de stad. Bekijk voor de zekerheid altijd zelf de openingstijden van de winkels die je wilt bezoeken.

Locatie koopzondag Alphen aan den Rijn

De koopzondag in Alphen aan den Rijn vindt plaats in het gehele centrum van de stad. De Aarhof is een goede plek om heen te gaan tijdens de koopzondag, maar je kunt ook terecht bij de winkels rondom het Rijnplein.

Parkeren koopzondag Alphen aan den Rijn

Gratis parkeren in het centrum van tijdens koopzondag Alphen aan den Rijn is een feit! De eerste anderhalf uur kun je achter de slagbomen parkeren in het Alphense centrum. Sta je na anderhalf uur nog steeds in de parkeergarage, dan betaal je €2,50 per uur.

Op alle betaald parkeerlocaties moet je van maandag t/m zaterdag tussen 09:00 en 21:00 uur betalen. Buiten deze tijden, op zondag en landelijke feestdagen is het parkeren gratis! Tijdens koopzondag Alphen aan den Rijn kun je dus gratis parkeren!

Winkelstad Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn is een stad met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Vandaag de dag staat Alphen bekend als een bruisende winkelstad waar bezoekers kunnen genieten van een gevarieerd aanbod aan winkels en markten. De koopzondag in Alphen aan den Rijn is een echte aanrader!

In het centrum van de stad vind je talloze winkels, van bekende grote ketens tot gezellige boetiekjes en speciaalzaken. Ook zijn er regelmatig markten te vinden, zoals de zaterdagmarkt op het Thorbeckeplein. Alphen aan den Rijn is daarnaast ook een groene stad met veel parken en recreatiegebieden in de omgeving. Zo kan je bijvoorbeeld fietsen langs de prachtige rivier de Oude Rijn, of een wandeling maken in het recreatiegebied Zegersloot.