4 Tips voor meer gezelligheid in de woonkamer

Huis
4 Tips voor meer gezelligheid in de woonkamer.
4 Tips voor meer gezelligheid in de woonkamer. (Foto: Aangeleverd)

REGIO - Het is ontzettend fijn om jezelf na een zware werkdag te kunnen onderdompelen in gezelligheid. Maar hoe zorg je ervoor dat je woonkamer knus is? Wij geven je 4 tips die je makkelijk kunt toepassen!

Tip 1: Zorg voor warmte 

Gezelligheid betekent warmte, zowel letterlijk als figuurlijk. Als je een open haard hebt, is dit ideaal. Dan moet je enkel nog haardhout kopen en je zorgt voor een lekker warme woonkamer. Omdat een open haard ook een visuele meerwaarde biedt, is het de beste keuze voor gezelligheid. Maar het belangrijkste is dat de ruimte lekker warm is.

Figuurlijk kun je voor warmte zorgen door gebruik te maken van natuurlijke kleuren en materialen in je woonkamer. Hout is bijvoorbeeld een goede optie. Maar ook bamboe, wol; leder en andere natuurlijke materialen laten je interieur warmte uitstralen.

Tip 2: Gebruik accessoires

Accessoires zijn ook erg belangrijk als je een gezellige sfeer wilt scheppen in je woonkamer. Denk daarbij aan kussentjes, plaids, een prachtig vloerkleed en een mooie lamp. Ook bloemen, vaasjes en kandelaren zorgen voor een heleboel gezelligheid. 

Stop daarnaast niet alles weg in kasten. Het is logisch dat je de ruimte netjes opgeruimd wilt houden. Maar een te strak interieur straalt geen gezelligheid uit. Daarom is het een goed idee om voor een vitrinekast te kiezen. Zo kun je bepaalde spullen in het zicht bewaren zonder dat het rommelig overkomt.

Tip 3: Kies voor een warm kleurenpalet

Het is ook belangrijk om voor kleuren te kiezen die niet te koud zijn. Dit maakt echt een groot verschil. Warme kleuren zijn onder andere: bruintinten, oranjetinten, roodtinten en geeltinten. Kies ook niet voor slechts een tint, maar ga voor ton-sur-ton voor het mooiste effect. 

Tip 4: Koop meubels met ronde vormen

Je moet niet per se al je meubels veranderen. Maar als je toch al van plan was om er nieuwe te kopen, is het een goed idee om te kiezen voor meubels met ronde vormen. Deze geven de ruimte een zachtere uitstraling en zorgen voor balans. Bolle, ovale en ronde meubels mogen gemixt worden.

Als je liever geen grote aankopen doet, kun je ook ronde, bolle of ovale accessoires kopen. Of kleine ronde meubels, zoals een krukje, bijzettafel of salontafel. Er zijn heel veel manieren om ronde vormen in je woonkamer te brengen. 

Creëer de meest knusse woonkamer

Iedereen kan een gezellige woonkamer creëren. Je hoeft er zelfs niet veel geld voor uit te geven. Het is voornamelijk belangrijk dat je voor warme kleuren kiest, de ruimte lekker warm houdt en accessoires toevoegt. 

Maak daarnaast zoveel mogelijk gebruik van ronde vormen. Dit kun je op verschillende manieren. Voeg ronde lampen, vazen, tafeltjes en andere meubels of accessoires toe. Met deze tips wordt je interieur gegarandeerd supergezellig!