Grof afval een keer per week

Algemeen
Vanaf 1 december wordt grof afval elke week opgehaald.
Vanaf 1 december wordt grof afval elke week opgehaald. (Foto: Martin de Bouter)

NOORD - De gemeente haalt in Amsterdam-Noord, vanaf woensdag 1 december, elke week het grof afval op. Nu is dat nog een keer per maand. Zo kunnen bewoners vaker hun grof afval kwijt, zodat het schoner wordt op straat.

Tot en met dinsdag 30 november wordt grof afval op de oude ophaaldag opgehaald. Elke wijk krijgt een vaste ophaaldag per week. Maandag de Noordelijke IJ-oevers West, Noordelijke IJ-oevers Oost, Volewijck, IJplein/Vogelbuurt, Tuindorp Buiksloot, Tuindorp Nieuwendam, Nieuwendammerdijk/Buiksloterdijk. Woensdag Buikslotermeer, Elzenhagen, Waterlandpleinbuurt, Waterland. Donderdag Oostzanerwerf, Tuindorp Oostzaan , Kadoelen, Banne Buiksloot.

Grof afval mag de avond vóór de ophaaldag vanaf 21.00 uur buiten worden gezet. Bewoners moeten ervoor zorgen dat het op de ophaaldag om 07.00 uur buiten staat. Het kan aan de rand van de stoep worden gezet of op de plek voor grof afval. De plek rondom de containers moet altijd vrij worden gehouden. Alleen dan kan de gemeente de containers legen. Grof afval zijn spullen die te groot zijn voor een vuilniszak. Zoals een kast, tuinmeubelen of een matras. Of grote elektrische apparaten zoals een wasmachine. De gemeente haalt niet alle grote spullen op. Sommige spullen moeten zelf naar een Afvalpunt worden gebracht. Voor bewoners is dit gratis. Het gaat bijvoorbeeld om: Glasplaten en spiegels, bouw- en sloopafval, stenen, zand en aarde en autobanden. Kijk voor meer informatie op www.amsterdam.nl/grofafval.