Onderzoek gebruik Buikslotermeerpark

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

NOORD - De openbare ruimte is van ons allemaal. We moeten deze op een prettige manier met elkaar delen, maar dit zorgt soms voor spanningen of overlast. In een aantal groengebieden in Noord ervaren bewoners overlast van de groepen loslopende honden die worden uitgelaten in het ook als hondenlosloopgebied aangewezen park. Terwijl juist andere bewoners genieten van de mogelijkheid om hun hond los te laten rennen. 

Om te weten of het huidige gebruik van het Buikslotermeerpark aansluit op de wensen van de verschillende bezoekers start een groep studenten van de HvA in samenwerking met de Academie van de Stad een onderzoek hiernaar. Afgelopen dinsdag had in de burgerzaal van het stadsdeelkantoor de startbijeenkomst voor het onderzoek plaats. De projectmedewerkers, studenten, begeleiders, betrokken ambtenaren én stadsdeelbestuurder Yassmine el Ksaihi ontmoetten elkaar en maakten afspraken over het onderzoeksproces.

De aanleiding voor het onderzoek is onder andere het ongevraagde advies van de PvdA fractie van stadsdeel Noord over ervaren overlast door bewoners door met name toename van honden-uitlaatservices die gebruik maken van de openbare ruimte. Om een goed beeld te krijgen van hoe verschillende gebruikers het Buikslotermeerpark ervaren gaan de studenten tijdens het onderzoek het gesprek aan met verschillende groepen. Het onderzoek zal in januari worden afgerond.

Stadsdeelbestuurder Yassmine el Ksaihi kijkt uit naar de uitkomsten van het onderzoek. “Deze kunnen helpen om eventueel tot nieuwe, passende afspraken te komen over het gebruik van dit groengebied. En eventueel als inspiratie dienen voor andere groengebieden. De openbare ruimte is schaars in Amsterdam en we moeten die zijn allen delen. De manier waarop is soms een zoektocht, maar die zoektocht ga ik graag aan samen met de gebruikers zelf.”

Afbeelding