Volop herfstdrukte in Tolhuistuin

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

NOORD - De kans op verveling is miniem tijdens deze herfstvakantie als je op de agenda van de Tolhuistuin kijkt. Het gebouw aan de IJpromenade 2 staat de hele week in het teken van ADE en neemt ook 3FM hun intrek bij Tolhuistuin.

Het is Matthea de Jong, directeur Tolhuistuin, die onze lezers graag meeneemt in haar enthousiasme. ‘Als we vrijdag zijn bijgekomen van het optreden van Pongo (mis dat niet!) organiseren we samen met Music Declares Emergency een brainstorm met programmeurs van podia en festivals over het klimaat bij ADE Green. En de herfstvakantie staat natuurlijk bol met toffe kinderactiviteiten. Bij Tolhuistuin, bij Cinekid, maar ook bij Pexpo op de Van der Pekstraat.’

T/M VR 21/10: WIJSNEUS IN DE HERFSTTUIN

Gratis | Van muziek maken tot dansen op hiphop, percussie spelen, herfstdieren knutselen, niks is te gek! Kom naar ‘Wijsneus in de Herfstuin’: een initiatief van Wijsneus, Solid en Muziekschool Amsterdam Noord. Elke dag staat er weer wat anders op het programma. Voor kinderen van 4 tot 9 jaar. Schrijf je in om verzekerd te zijn van een plekje! 

DO 20/10: BRU-C / NIA ARCHIVES - ADE

Club | Genre brekende Bru-C en Nia Archives zullen aankomende donderdag spelen tijdens ADE in Club Parallel. Bru-C is een Britse MC en rapper wiens muziek zich beweegt tussen UK Bass, Garage en Drum ‘n Bass. Nia Archives is een o.a. een producer, singer/songwriter en een van de meest opkomende nieuwkomers in de lo-fi Jungle scene. 

DO 20/10: MASTERCLASS: NAVIGEREN IN HET MEDIA LANDSCHAP

Workshop sQuare | Het medialandschap bereikt veel publiek met series, documentaires, films en meer. Wat heb je naast je creatieve skills nodig om in deze mediawereld terecht te komen en hoe ziet het er van binnen uit? Eindredacteur bij VPRO dorst Hannah Eenhoorn zal je tijdens deze masterclass tips en tricks geven.

DO 20/10: PONGO - ADE

Club | Voor het Parallel ADE-programma van vrijdag kondigen we met trots Pongo aan, de baanbrekende Angolees-Portugese artiest. Haar krachtige, ritmische, maar even fragiele en gevoelige stem sleept je mee in haar wereld, balancerend op de scheidslijnen van Dance en Saudade. 

ZA 22/10: RGYEDU-BLAY AMBOLLEY EN ZIJN SEKONDI BAND- ADE

Club | De ‘James Brown van Ghana’, zo wordt Gyedu-Blay Ambolley ook wel genoemd. Met zijn volvette afrofrunk-geluid brak hij in 1973 door in de Ghanese muziekscene. Inmiddels zijn we ruim 40 jaar en 30 albums verder en is Ambolley een levende legende. Een avond vol groovy afrofunk en highlife!

www.tolhuistuin.nl